Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci so posredovali na Brani in Kompoteli

Gorski reševalci so posredovali na Brani in Kompoteli

Kamniški gorski reševalci so imeli včeraj precej pestro delovno soboto, saj so, poleg vaje in izobraževanja, izvedli še dve pravi reševalni akciji.

Najprej so morali, okoli 14.30, posredovati na območju Brane, kjer se je pri sestopu poškodoval planinec. Ker je zaradi oblačnega in meglenega vremena grozilo, da bodo morali poškodovanca z Brane prenesti na klasičen način, je bilo v pripravljenosti več reševalnih ekip, k sreči pa se je vreme toliko zvedrilo, da so poškodovanca lahko v dolino prepeljali s pomočjo posadke s helikopterja SV in dežurne ekipe GRS na krovu. V dolini so poškodovanega planinca predali reševalni ekipi Nujne medicinske pomoči Kamnik, ki ga je z reševalnim vozilom prepeljala na nadaljnje zdravljenje.

Komaj dobro se je prva reševalna akcija zaključila, pa so bili kamniški gorski reševalci, okoli 17.20, obveščeni, da njihovo pomoč potrebujeta tudi dva planinca, ki sta se zaplezala pod pobočjem Kompotele. K sreči je vreme dopuščalo, da so ju lahko z zahtevnega terena rešili s pomočjo vojaškega helikopterja in vitla ter ju, živa in zdrava, prepeljali na varno v dolino.

X