Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Gostilnica Pri podkvi je znova odprta

Gostilnica Pri podkvi je znova odprta

Na Trgu svobode je bilo danes popoldan zaznati živahen utrip, kakršnega na simpatičnem in premalo izkoriščenem, obenem pa domnevno tudi najstarejšem kamniškem trgu, že dolgo ni bilo.

Svoja vrata je namreč ponovno odprla gostilnica Pri podkvi, ki bo odslej pravzaprav čisto prava domača oz. družinska gostilnica, saj jo bosta vodila in upravljala domača Vida in Rok, glede na to, da sta že poskrbela za »domačo delovno silo« v prihodnjih desetletjih, pa lahko verjamemo, da bo gostilnica prijazna tudi najmlajšim gostom.

Ker je vsakršen prispevek k izboljšanju gostinske ponudbe v središču Kamnika več kot dobrodošel, se je današnjega ponovnega odprtja gostilnice udeležil domala celoten občinski vrh, na čelu z županom Matejem Slaparjem ter številnimi svetnicami in svetniki, vključno z Edisom Rujovićem, edinim kamniškim kandidatom za evropskega poslanca, ki so prišli pozdraviti svojo nekdanjo svetniško kolegico Vido ter ji, pri soočanju z novimi življenjskimi izzivi, zaželeli obilo sreče ter uspeha. Najbrž tudi zaradi tega, da jim iz občine ne bo treba hoditi prav daleč na malico.

Odprtja gostilnice so se, razen številnih Rokovih in Vidinih sorodnikov, prijateljev in znancev, ki so se udeležili odprtja, razveselili tudi na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, v imenu katerega je direktor dr. Tomaž Simentinger, v želji, da se bo v lokalu pripravljala in stregla dobra, pristna domača in lokalno obarvana hrana, Roku in Vidi izročil kuhalnice in predpasnike ter knjižico z recepti »Okusi Kamnika«.

Če se bo v Podkvi, kjer je bila nekdaj, v starih in skorajda pozabljenih časih kovačija, odslej znova dobro pilo in jedlo, bomo zadovoljni tako Kamničani, kot tudi številni turisti, ki bi radi pojedli kaj dobrega tudi med sprehodom po Kamniku.

Srečno in čim manj prismojenih kozic!