Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Gostilnica Pri podkvi je znova odprta

Gostilnica Pri podkvi je znova odprta

V mestni gostilnici Pri podkvi na Trgu svobode, ki jo odslej vodita novi najemnici Daliborka in Darja Lasič, se je od včeraj dalje znova moč dobro okrepčati.

Včeraj je gostilnica Pri podkvi, ki je bila zaradi menjave najemnikov nekaj tednov zaprta, ponovno odprla svoja vrata. Priljubljena gostilnica v večji meri še naprej ostaja takšna kot smo je bilo vajeni, le da je napolnjena s povsem novim, svežim ter začetniškega navdušenja in elana polnim utripom novih najemnic Daliborke in Darje Lasič, ki si želita kar najbolj ustreči svojim gostom.

V to, da se bosta novi najemnici zagotovo potrudili po svojih najboljših močeh ne gre dvomiti. Obe sta namreč Kamničanki oz. Bakovničanki z dolgoletnimi izkušnjami v gostinstvu, sta se pa z nedavnim najemom in včerajšnjim odprtjem gostilnice Pri podkvi, prvič podali na samostojno gostinsko poslovno pot.

Kot sta nam Daliborka in Darja dobrovoljno zaupali, je v njima želja po lastnem lokalu tlela že dolgo, ko pa sta izvedeli, da se oddaja gostilnica Pri podkvi, pa sta nemudoma zagrabili za priložnost. Zase v šali pravita, da sta »gobčni« in veseli ter da širita dobro voljo in energijo, njuna želja pa je, da bi gostilnica Pri podkvi postala ena luštna domača, domala družinska kmečka oštarija, kjer se bodo Kamničanke in Kamničani ter seveda drugi obiskovalci radi sproščeno družili in zadrževali. Sodeč po dobrovoljnem utripu prvega dne, jima to kar dobro uspeva.

Ponudba gostilnice Pri podkvi v večji meri ostaja takšna kot smo je bili vajeni že od prej, je pa dobrodošlo dopolnjena z razširjeno ponudbo nekoliko lažjih ter tudi vegetarijanskih jedi in solatnih krožnikov. Pri podkvi bo vsak dan bo na voljo več vrst, kot obljubljata Daliborka in Darja, kar se da najbolj raznovrstnih malic, okusno raznolika je tudi ponudba jedi po naročilu, cene pa so povsem zmerne.

Za primerjavo; Na včerajšnjem meniju malic je bilo tako moč najti dobro domačo pečenko s praženim krompirjem in solato, pasulj s kajžarsko klobaso, ajdovo kašo z jurčki in solato ter bogat solatni krožnik, cene malic pa se, glede na jed, gibljejo okrog 5 evrov.

Sami smo si včeraj privoščili ajdovo kašo z jurčki, za katero je potrebno reči, da je bila prav okusna, porcija pa spodobno konkretna, zato nas bo v gostilnico Pri podkvi v prihodnosti zagotovo še kdaj zaneslo.

Daliborki in Darji Lasič želimo obilo uspeha na njuni novi poslovni poti, vsem, ki radi dobro obedujete  in se veselite v zabavno sproščenem ter domačem gostilniškem vzdušju, pa rade volje priporočamo obisk.

Gostilnica Pri podkvi je odprta vsak dan razen nedelje.