Naslovnica / Črna kronika / Gostišče na Starem gradu je bilo odprto le eno noč

Gostišče na Starem gradu je bilo odprto le eno noč

Kamniški policisti so imeli v minulem tednu kar precej dela, saj so se, med drugim, ubadali z dopingiranim »ribičem« ob Križkem bajerju, vrsto vlomov in poskusov vlomov, iz prometa pa so, vsaj začasno, izločili tudi nekaj voznikov, ki so precej globoko pogledali v kozarec. Policisti pa iščejo tudi neznanca, ki je ponovno “odprl” zapuščeno gostišče na Starem gradu.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 13. do 19. junija 2016)

Droga na Križu
13.06.2016 – Policisti so imeli na Križkem bajerju v postopku občana, ki so mu zasegli dva zavitka z belo grudasto snovjo, domnevno speed, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zavitek s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

Pijan voznik v Šmarci je odklonil pihanje
13.06.2016 – V naselju Šmarca so policisti zaradi kršitev cestno prometnih predpisov preverili voznika, ki pa je pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, vendar ga je voznik je odločno odklonil, kljub temu, da so ga policisti seznanili s posledicami odklona. Zoper voznika bo podan predlog na okrajno sodišče Kamnik.

Izpred hiše v Suhadolah ukradli avto
13.06.2016 – Izpred stanovanjske hiše v Suhadolah je neznani storilec izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Peugeot, srebrne barve, ki je bil odklenjen in odpeljan z originalnimi ključi vozila, saj je lastnik ključe pustil v ključavnici. Nastala je materialna škoda za okoli  500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Poskus vloma v vozilo v Šmarci
14.06.2016 – Neznanec je v Šmarci preko noči z neznanim predmetom na vzvod poskušal vlomiti skozi prednja desna vrata vozila vendar je nato od dejanja odstopil. Pri tem je nastala materialna škoda za okoli 300 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Z avta ukradel vsa širi platišča
14.06.2016 – Neznani storilec je preko noči pristopil do osebnega vozila, kjer je iz odprtega prtljažnika odtujil dvigalko za vozilo in nato pristopil do drugega parkiranega vozila in z njega odtujil vse štiri platišča z pnevmatikami. Nastala je materialna škoda za okoli 500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

"Sezuto" vozilo na Klavčičevi.

“Sezuto” vozilo na Klavčičevi.

V Parlamentu ostal brez jakne in denarnice
15.06.2016 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino jakne z denarnico v pabu Parlament v Ljubljani. Z razgovori je bilo ugotovljeno,  da je neznanec v gostinskem lokalu Parlament izvršil tatvino moške jakne znamke Nike, črne barve v kateri je imel oškodovanec vozniško dovoljenje, osebno izkaznico in ključe od stanovanjske hiše. Nastala je materialna škoda za okoli 150 eurov. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

Trava v Trzinu
16.06.2016 – Policisti so imeli v Trzinu v postopku občana, kateremu je bila proti potrdilu  zasežena zelena posušena rastlina v PVC vrečki, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zavitek s snovjo bodo poslali v analizo in nato ustrezno ukrepali.

Prometna nesreča v Komendi
16.06.2016 – V Komendi na Glavarjevi ulici je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno,  da voznica z osebnim vozilom ni vozila po desnem voznem pasu, zaradi česar je bočno trčila v osebni avtomobil, katerega je v kritičnem trenutku po drugem voznem pasu pravilno vozil drugi udeleženec. V prometni nesreči je povzročiteljica zadobila lahke telesne poškodbe. Nastala je materialna škoda za okoli  3.200 eurov. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

nesreca moste 1

Neznanec iz hiše odnesel zeleno denarnico
17.06.2016 – Policisti so bili obveščeni o tatvini denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene stanovanjske hiše odtujil zeleno denarnico v kateri je imel oškodovanec osebno izkaznico, kartico zdravstvenega zavarovanja in 60 eurov. Nastala je materialna škoda za okoli 100 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

V Stranjah ostal brez izpita
18.06.2016 – V naselju Zgornje Stranje smo kontrolirali voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik začetnik 0,48 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Neznanec »odprl« Stari grad
18.06.2016 – Neznanec, ki najbrž želi popestriti ponudbo Starega gradu, je z orodjem na vzvod vlomil vhodna vrata nekdanjega gostinskega lokala na Starem gradu. Iz zapuščenega objekta ni ničesar odnesel, niti ni začel nuditi gostinskih storitev, je pa z vlomom napravil za kakih 100 evrov škode. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Napihal na Vrhpolju
19.06.2016 – V naselju Vrhpolje so policisti preverili voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,17 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

Poskus vloma v skupni kletni prostor na Šutni
19.06.2016 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v skupni kletni prostor na Šutni ter na kraju ugotovili, da je neznanec preko noči poskušal z orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi dve okni skupnih kletnih prostorov. To mu zaradi v notranjosti nameščenih kovinskih mrež ni uspelo. Etažnim lastnikom je s tem napravil za okoli 350 eurov škode, policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.