Naslovnica / NOVICE / Grajski vrtiček na Zapricah je dobil nove oskrbnike

Grajski vrtiček na Zapricah je dobil nove oskrbnike

Za vrtiček na Zapricah bodo odslej skrbeli uporabniki kamniškega Dnevnega centra in Dnevne sobe

Ob kaščah na gradu Zaprice so uporabniki Dnevnega centra Kamnik, ki deluje na Usnjarski cesti, so danes v oskrbo prevzeli urejanje tamkajšnjega zeliščnega vrtička.

Simboličnega uradnega prevzema so se udeležili uporabniki Dnevnega centra s svojimi spremljevalci, člani društva Makadam in uporabniki Dnevne sobe, skupina Bibice pod vodstvom Helene Sterleučenci Osnovne šole 27. julij ter tudi otroci iz nekaterih kamniških vrtcev.

Za začetek je Roman Dobovšek, vodja Dnevnega centra, pozdravil prisotne ter se obenem vsem, ki omogočajo njegovo delovanje, odslej pa tudi možnost koriščenja prostora na Zapricah, lepo zahvalil za pomoč in podporo.

 

Skrb za zeliščni vrtiček, predvsem pa tudi možnost koriščenja prostora na Zapricah, namreč pomeni precejšen doprinos h kvaliteti bivanja uporabnikov Dnevnega centra in Dnevne sobe društva Makedam, katerega predsednica Kartini Djalil je, za popestritev uradnega prevzema vrtička, prebrala odlomek iz Malega princa.

Kot predstavnica Občine Kamnik, ki je predala vrtiček v upravljanje, je Barbara Strajnar na kratko opisala nastanek in namen prostora z gredicami ob gradu Zaprice, ki ga lahko vsi koristijo, zasadijo kako zelišče, ali pa si, seveda v mejah normale, tudi sami privoščijo kak ščepec oz. odtrgek dišečih zelišč, ki rastejo na vrtičku.

Občina Kamnik, pa tudi drugi udeleženci, so ob tej priložnosti poskrbeli za nove sadike in semena nekaterih zelišč, ki so jih prisotni družno in nemudoma posadili, otroci pa so se odzvali tudi povabilu Helene Sterle, ki je vse skupaj povabila k izvedbi različnih družabnih in kreativnih iger.

Za malico oz. pogostitev, ki sodi k vsakemu kmečkemu opravilu, kamor lahko uvrstimo tudi vrtnarjenje in skrb za zelišča, so poskrbeli uporabniki Dnevnega centra z lastnimi izdelki, Občina Kamnik s sadjem, mame Bibic pa z okusnim priložnostnim pecivom.

Na vrtičku ob kaščah gradu Zaprice je bilo danes prav živahno, nič drugače pa ne bo tudi v prihodnje, saj je simpatični vrtiček dobil nove oskrbnike, ki bodo svoj novi vrtiček zagotovo redno in pogosto obiskovali ter zanj tudi zgledno in z veseljem skrbeli.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve