Naslovnica / KULTURA / Ne zamudite: z Grammyi nagrajeni saksofonist Bill Evans nocoj nastopa v Kamniku

Ne zamudite: z Grammyi nagrajeni saksofonist Bill Evans nocoj nastopa v Kamniku

bill_evans1Nocoj se nam v Domu kulture Kamnik obeta zanimiv koncert vrhunskega glasbenika svetovnega formata. V okviru odmevnih Veronikinih zgodb, ki nam že dlje časa v Kamnik privabljajo mojstrske glasbenike iz vsega sveta, se bo tokrat predstavil z  Grammyi nagrajeni saksofonist Bill Evans. 

Bull Evans se je prvič pridružil zasedbi Milesa Davisa leta 1980, ko je bil star 22 let. Z Milesom je posnel šest albumov in v naslednjih štirih letih z njim in takratno izjemno zasedbo prepotoval svet na številnih turnejah. Zatem je nastopal in snemal z Johnom McLaughlinom in Mahavishnu Orchestra, z jazzovskimi znameniteži kot so Herbie Hancock, Lee Ritenour, Dave Grusin, Steps Ahead, pa z Mickom Jaggerjem in drugimi. V tem času je prejel nekaj Grammyev.

Od leta 1990 Evans nastopa  s svojo skupino, s katero letno nastopi na več kot 100 koncertih po vsem svetu. Posnel je 19 samostojnih albumov, vključno s svojim najnovejšim, Dragonfly (2011), za katerega je prejel dve Grammy nominaciji.

Vstopnice so na voljo na blagajni Doma kulture Kamnik, v TIC Kamnik, na Petrolovih in OMW bencinskih servisih in seveda preko sistema www.mojekarte.si in njihove prodajne mreže.

Cena vstopnic: 28 EUR, študenti in upokojenci 20 EUR.

Veronikine zgodbe pa za vse, ki boste kupili vstopnico za koncert Billa Evansa, pripravljajo tudi presenečenje, saj lahko za doplačilo zgolj petih evrov, dobite še vstopnico koncert pianista Giacoma Ronchinija, ki se bo odvil 16. novembra v Domu kulture v Kamniku.

To pa še ni vse: V nedeljo, 30. novembra ob 17. uri bo v DKK javna generalka pred svetovno premiero opere Larry Coryella Vojna in mir, s simfoničnim orkestrom in vokalnimi solisti AG Ljubljana ter seveda s kitarskimi vložki enega največjih kitaristov vseh časov – Larrya Coryella. Svetovna premiera sledi 2.decembra v Cankarjevem domu.

Več informacij najdete na  spletni strani http://www.veronikinezgodbe.si ali na http://www.facebook.com/veronikinezgodbe .