Naslovnica / ŠPORT / Gregor Kranjc in Rok Naglič na prvi tekmi svetovnega pokala v tej sezoni

Gregor Kranjc in Rok Naglič na prvi tekmi svetovnega pokala v tej sezoni

V soboto se na Češkem, v Novem Mestu na Morave, začenja nova sezona svetovnega pokala za gorske kolesarje v olimpijskem krosu. Tja potujeta dva člana kamniškega Calcit Bike Teama, oba v konkurenci mlajših članov. Gregor Krajnc in Rok Naglič za mnoge najboljše prizorišče tekme svetovnega pokala poznata, cilje pa imata visoke.

»Gremo na že znano prizorišče svetovnega pokala v Nove Mesto na Morave. Želje so norma za svetovno prvenstvo v Avstraliji, to je rezultat okoli 20. mesta. Pripravljen sem dobro, izpustil sem zadnji vikend dirkanja in se pripravljal za svetovni pokal na Češkem in v Nemčiji. Upam, da se bo obrestovalo in na dirki vse poklopilo. Teren dobro poznam, je kar tehničen, vzdušje pa je vedno top. Že se veselim ogleda proge in sobotne tekme. Zahvalil bi se vsem sponzorjem, ki mi pomagajo pri doseganju rezultatov,« pravi Krajnc, ki je leta 2012 na omenjenem prizorišču že končal kot 20., a takrat še v konkurenci mladincev.

»Progo na Češkem poznam že od lani. Pred samo dirko odkrito povem, imam določena pričakovanja. Glede moje trenutne pripravljenosti bi si želel med 25, da bi osvojil prve točke na svetovnem pokalu. To mi do sedaj še ni uspelo. Na dirki bom dal svoj maksimum in nato bom realno videl, kako dobro sem trenutno pripravljen in na katero pozicijo trenutno sodim. Dirke se izredno veselim zaradi res noro dobrega vzdušja na Češkem,« pa napoveduje Naglič, ki je v letošnji sezoni večkrat pokazal – tako doma kot v tujini -, da je odlično pripravljen.

Krajnc in Nagliča dirka čaka v soboto ob 10. uri, za tem je ob 13.15 dirka za ženske elite, tudi z najboljšo Slovenko Tanjo Žakelj.

Calcit Bike Team
Foto: Prijavim.se