Naslovnica / Črna kronika / Grozljivi klovni strašijo tudi po Kamniku

Grozljivi klovni strašijo tudi po Kamniku

 Internetna muha klovnskega strašenja ima, kot vse kaže, svoje posnemovalce tudi v Kamniku, kjer pa nas, žal, ne strašijo zgolj klovni, ampak precej bolj tudi vinjeni in prehitri vozniki. Tako kot denimo 20-letni voznik, ki je s svojim vozilom zapeljal na otroško igrišče na Jenkovi ulici, policisti pa so v njegovi sapi namerili kar krepko mero alkoholnih hlapov – 0,83 mg/l.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 10. do 16. oktobra 2016)

ŠTIRJE VLOMI  V  VOZILA
10.10. 2016 – Policisti so na območju centra Kamnika obravnavali štiri vlome v vozila, v katera je bilo preko noči vlomljeno z razbijanjem stekla. Storilec je iz vozil odtujil predmete (torbe, denarnice,..), ki so se nahajali na vidnih mestih. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC NA NLB KAMNIK
10.10. 2016 – V enem od kamniških podjetij je neznanec unovčil bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi da je ponarejen. Bankovec je bil proti zapisniku zasežen in poslan v analizo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POŠKODOVANJE OGRAJE PRI VRTCU ZARJA 
11.10.2016 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju ograje pri vrtcu Zarja. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preko vikenda poškodoval 2 m žičnate ograje na vrtcu Zarja (vandalizem) ter z dejanjem povzročil za kakih 100 evrov.

KRAJA HRANE V TRGOVINI
12.10.2016 – So kamniški policisti v Domžalah obravnavali tatvino prehrambenih artiklov, kjer je bil v eni izmed Tuševih trgovin storilec, ki je jestvine hotel odnesti brez plačila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VLOM V HIŠO V KOMENDI
13.10.2016 – Neznanec je tega dne med 18.30 in 19.30 uro z neznanim ostrim predmetom na vzvod vlomil v stanovanjsko hišo. V hiši je pregledal notranjost in odtujil zlatnino ter denar v skupni vrednosti 1300 evrov.

“RUŠILEC IGRIŠČA” NAPIHAL 0,83 mg/l
14.10.2016 – Na Jenkovi ulici so policisti obravnavali prometno nesrečo do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je trčil v ograjo otroškega igrišča. Vozniku začetniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,83 mg/l izdihanega zraka. Odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog na OS Kamnik.

nesreca-jenkova-14

POJAV STRAŠLJIVEGA KLOVNA
15.10.2016 – Na eni izmed ulic v Kamniku se je mlajša občanka prestrašila osebe maskirane v klovna. Ta je bil oblečen v črna oblačila, na glavi pa je imel lasuljo in masko. V roki je držal predmet podoben nožu. Občanka se ga je zelo prestrašila, zato je stekla stran. Klovna oz. osebe policisti še niso izsledili, zato z zbiranjem obvestil nadaljujemo. V kolikor bodo strašljivega klovna izsledili, pa bo zoper njega uveden postopek o prekršku.

POŽAR V KOTLOVNICI  V GODIČU
16.10.2016 – Policisti policijske postaje Kamnik so Godiču obravnavali požar v kotlovnici stanovanjske hiše zaradi katerega je prišlo zaradi pregrevanja na termostatu. Lastnik je požar sam pogasil. Nastala pa je materialna škoda za okoli 2500 evrov. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

NAPAD ORLA
16.10.2016 – V kraju Mekinje, v bližini doma starejših občanov, je orel napadel psa, last enega od sprehajalcev. Po zbranih obvestilih bomo policisti zoper lastnika orla (saj naj bi ta bil udomačen) izvedli postopek po Zakonu o zaščiti živali.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK V KAMNIKU
16.10.2016 – Policista sta imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0,68 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.