Naslovnica / NOVICE / GSŠRM – šola zlatih maturantov

GSŠRM – šola zlatih maturantov

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik, so letos »pridelali«, kar 15 zlatih maturantov, saj se je osmim zlatim maturantkam s poklicne mature, danes pridružilo še 7 zlatih maturantov in maturantk splošne mature.

Ravnatelju GSŠRM Šemsu Mujanoviću, bržčas pa kar celotnemu učiteljskemu zboru kamniškega srednješolskega centra, se je danes ponovno široko smejalo že navsezgodaj zjutraj. Kako bi se jim tudi ne, saj so tudi kamniški gimnazijci, tako kot njihovi kolegi na poklicni maturi, na splošni maturi dosegli več kot odličen uspeh.

splosna matura 2015 11

Maturo je namreč uspelo uspešno opraviti kar 124 gimnazijkam in gimnazijcem kamniške gimnazije. V prvem roku je spodletelo zgolj štirim kandidatom, tako da se šola lahko pohvali s kar 96,875 % uspešnostjo svojih maturantov splošne mature.

Povprečno število doseženih točk je bilo 20, 56, kar je znova nad državnim povprečjem, za nameček, pa se je osmerici zlatih maturantk s poklicne mature, katere maturitetna spričevala so bila podeljena že pred enim tednom, pridružila še sveža sedmerica zlatih maturantov splošne mature

Kamniška gimnazija in srednja šola se tako letos lahko pohvali s kar 15-imi zlatimi maturanti in maturantkami, zaradi česar bi lahko rekli, da gre za šolo zlatih maturantov. Ob tem ne smemo pozabiti niti lanskega 4.a razreda, »zlatega razreda« razredničarke Stanislave Židan, ki se lahko ponaša s kar s petimi zlatimi maturantkami in maturanti.

Podobno dobre rezultate so dosegli tudi 21-letniki in udeleženci maturitetnega tečaja, saj je tudi njihov uspeh boljši kot običajno, podatkov pa zaenkrat še ni, saj se tovrstne statistike običajno ne vodijo.

Vsekakor lahko, po izjemni uspešnosti maturantov kamniške gimnazije in srednje šole lahko s ponosom rečemo, da imamo v Kamniku gimnazijo in srednjo šolo, ki po rezultatih in dosežkih, zagotovo sodi med najboljše in najuspešnejše gimnazije in srednje šole v Sloveniji, kar bodo ob izbiri šole in vpisu, bržčas znali ceniti tudi starši otrok prihodnjih generacij.

splosna matura 2015 32

Zlati maturanti splošne mature na GSŠRM Kamnik v letu 2015 so:

  • Danijel Erdani
  • Sara Klarič
  • Leon Lombergar
  • Krištof Špenko
  • Neža Vavpetič
  • David Zorko
  • Špela Šlajmer Urankar

splosna matura 2015 28