Naslovnica / Napovedi in obvestila / Halo, na Finfranje (in firštov golaž)

Halo, na Finfranje (in firštov golaž)

Turistično društvo Kamniška Bistrica vas vljudno vabi na prireditev z naslovom HALO, NA FINFRANJE in tekmovanje v KUHANJU FIRŠTOVEGA GOLAŽA, ki bo v NEDELJO, 27. SEPTEMBRA 2015 ob 09. uri. 

Kuharski mojstri bodo pri planinskem domu v Kamniški Bistrici pod svojimi kotlički zakurili ob 10. uri, nato pa bodo sekljali, mešali in varili vse do 14. ure, ko bodo odložili kuhalnice in prijeli za zajemalke ter svoje različice “Firštovega golaža” ponudili na okušanje članom stroge strokovne komisije v sestavi: Janez Uršič (Gostilna pri Planinskem orlu), Primož Repnik (gostilna Repnik) in Irena Dolenc (Gostilna pri Podkvi).

Seveda pa golaža ne bodo ocenjevali samo člani komisije, ampak ga bodo lahko poskusili in ocenili tudi obiskovalci, ki se bodo v času, ko bodo člani petih prijavljenih ekip kuhali golaš, pozabavali tudi z iskanjem skritega rokovnjaškega zaklada ter se zabavali ob različnih družabnih igrah.

Ob 15. uri bo razglasitev rezultatev, najboljša kuharska ekipa pa bo ovenčana s slavo in z zlatimi črkami zapisana v kuharsko zgodovino Kamniške Bistrice.

Da pa ne bo dolgčas, pa se bo moč na Finfranju, oziroma rokovnjaški veselici, tudi zavrteti ob zvokih Tria Anabella.

Vljudno vabljeni!