Naslovnica / NOVICE / Helena Sterle – prejemnica srebrnega priznanja Občine Kamnik

Helena Sterle – prejemnica srebrnega priznanja Občine Kamnik

Občinski svet Občine Kamnik podeljuje Heleni Sterle srebrno priznanje Občine Kamnik za njeno neumorno prostovoljno delo na kulturnem, športnem in izobraževalnem področju ter za njeno humanitarnost in srčen odnos do ljudi in življenja.

Helena Sterle je ena izmed najbolj prepoznavnih in aktivnih Kamničank, ki dela z ljudmi in za ljudi. Njeno prvotno profesionalno področje je bilo delo s predšolskimi otroki, a je po upokojitvi razširila svoj interes na organiziranje različnih dejavnosti za vključevanje mladine, starejših generacij in za njihovo medgeneracijsko povezovanje.

Aktivna je kot vodja in vaditeljica skupine Perovčki. Starejšo populacijo iz bližnjega okolja s 1000 gibi Šole zdravja spodbuja h gibanju in ustvarja pogoje, da se jutranje vadbe redno in z veseljem udeležujejo. Je ustvarjalka igralnih bralnih uric Bibe v Knjižnici Franceta Balantiča Kamnik in prostovoljka v Dnevnem centru Štacjon, Dnevnem centru za mlade gibalno ovirane osebe, Društvu Makadam Kamnik ali Društvu Sožitje Kamnik. Kot humanitarka organizira zbiranje zdravil, hrane in drugih dobrin. Delovala je kot članica sveta krajevne skupnosti, tajnica Športnega  kulturnega  društva  Dober  dan,  Perovo,  soorganizatorica  Perovanja,  avtorica člankov v letopisu Perovski list in spodbujevalka družabnega življenja soseske, v kateri visoki bloki mejijo na kmetije .Je nepogrešljiva pravljičarka in voditeljica igrivih družinskih delavnic na Kamfestu. Zavzeto vodi treninge plavalne sekcije Društva upokojencev Kamnik in sodeluje pri organizaciji tekmovanj v plavanju za upokojence Gorenjske regije.

Prostovoljno je vpeta v mnogo kamniških dogodkov. Z izvedbo aktivnosti jih obeleži, promovira in tako vpliva na višjo kakovost življenja sodelujočihintudi spremljajočih udeležencev. Pri tem ji stoji ob strani in jo podpira družina, ki pri njenih aktivnostih pogosto sodeluje in ji pomaga. V Kamniku jo otroci na cesti kličejo teta Helena, mladina jo naziva z Legendo. Nam odraslim in starejšim ni le znanka, temveč prijateljica z velikim srcem, ki si vedno vzame čas, da prisluhne in pomaga, če je to potrebno.

»Šarmantna Helena« je vsestranska, neumorna prostovoljka s širokim nasmehom in dobro voljo, ki ji nikoli nič ni pretežko. Deluje tako, da je življenje nam, Kamničanom, ki smo se kadar koli srečali ali družili z njo, kakovostnejše in lepše.