Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Hiška pisanih daril je odprta

Hiška pisanih daril je odprta

Včeraj so na Maistrovi ulici, oz. nekdanji »Velki gasi«, Mika, Nives, Sanja in Rudica, štiri kamniške ustvarjalke, odprle vrata nove trgovinice Hiške pisanih daril.

Simpatično trgovinico, v kateri lahko najdete marsikaj, kar vam lahko polepša dom in zmanjša zadrego pri nakupu unikatnih daril, so brez kakega posebej velikega pompa, vendar skladno z astrološkim izračunom, odprle točno ob pol poldne, ko so na nebu vladale dejavnosti naklonjene zvezde.

hiska_pisanih_daril201

V njihovi novi trgovinici jih je že prvi dan obiskalo precej obiskovalcev, bodisi povabljenih, bodisi naključnih mimoidočih, ki so si z zanimanjem ogledali ponudbo nove kamniške trgovinice, kakršnih si v mestnem jedru nadejamo vsaj še nekaj, saj je najbrž prav ustvarjalna ponudba unikatnih izdelkov, ki nastajajo pod spretnimi prsti domačih ustvarjalcev, bržčas prava tržna niša s kateri bi bilo moč ponovno oživiti nekdaj žive kamniške ulice in konkurirati serijski in ceneni ponudbi nakupovalnih centrov.

hiska_pisanih_daril211

Prostori nove trgovinice bodo namenjeni tudi različnim kreativnim delavnicam in tečajem, na prodajnih policah, pa se najde prostor še za kakega kamniškega ustvarjalca, ali ustvarjalko.

hiska_pisanih_daril101

Svoje nove sosede je prišla pogledat in pozdravit tudi gospa Cerarjeva, legendarna kamniška urarka, ki v svoji znameniti urarni v Velki gasi vztraja že več kot šestdeset let, obiskale so jih kolegice iz Hiše Belin na Šutni, ki so podobno trgovino na Šutni odprle že lani, Hiško pisanih daril, pa so si prišli ogledat tudi direktor občinske uprave Ivan Kenda, podžupan Igor Žavbi ter župan Marjan Šarec, ki je dekletom ob odprtju trgovine zaželel obilo sreče pri ustvarjanju in na novi poslovni poti.

hiska_pisanih_daril11

Hiška pisanih daril je odprta od ponedeljka do petka med 10. in 18. uro, v soboto pa od 8. do 12. ure, če ne prej, pa jo lahko mimogrede obiščete že v soboto, ko bo na Glavnem trgu potekala tržnica Okusi Kamnika.