Naslovnica / KULTURA / Hrvaška komičarka je nasmejala obiskovalce Poletja pod krošnjo

Hrvaška komičarka je nasmejala obiskovalce Poletja pod krošnjo

Četrto Poletje pod krošnjo je na dvorišču Doma kulture Kamnik gostilo eno najboljših hrvaških stand up komičark  Marino Orsag. Marina je ena od začetnic stand up komedije na Hrvaškem in je nastopila že več kot dva tisočkrat po regiji in svetu, priborila pa si je tudi naslova najboljše stand up komičarke Balkana 2013 in najboljše komičarke kontinentalne Evrope in Rusije 2015.

Občinstvo se je ob njenih dovtipih na račun ženske nravi in tudi nogometa, predvsem aktualnih hrvaških herojih, zelo nasmejalo. Tako se je komičarka med drugim čudila, da nogometaši, katerih vsak korak je vreden tisoče evrov, težko igrajo, če ni navijačev: »Predstavljajte si čistilko, ki pride v službo in reče: ‘Vem, da sem plačana na uro, ampak jaz ne morem čistiti, če ni navijačev.’ In potem vsi vstanejo in navijajo medtem ko ona čisti.« Tudi to Poletje pod krošnjo je potekalo v prijetnem vzdušju in ob postrežbi Gostilne Repnik.

Sledi še nekaj pestrih dogajanj, s katerimi bomo oživeli dvorišče in poskrbeli za pestro dogajanje ob poletnem vetriču in sproščenem vzdušju. Naslednji četrtek bo na sporedu lutkovna predstava za otroke Lea Menard: Trobla in Ključ. Predstava je primerna za otroke nad tremi leti starosti.

Poletje pod krošnjo bodo še vse do začetka Festivala Kamfest začinjali festivalski dogodki, ki se odvijajo bodisi v poletnem času bodisi med letom. V ta namen želimo v Domu kulture Kamnik povezati s festivali in izbrati najboljše festivalske dogodke ter jih pripeljati v Kamnik.

Vstop na vse prireditve Poletje pod krošnjo je brezplačen. Vabljeni, da poletje preživite … pod krošnjo kulture.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik