Naslovnica / Črna kronika / Idiotizem brez primere: Na kamniškem Glavnem trgu požagali novoletno jelko

Idiotizem brez primere: Na kamniškem Glavnem trgu požagali novoletno jelko

Kdo neki bi vedel kaj neki je gnalo neznanca, ki je v noči iz sobote na nedeljo na kamniškem Glavnem trgu požagal in podrl mestno novoletno jelko.

Malo pred drugo uro zjutraj so nas bralci obvestili, da je nekdo na kamniškem Glavnem trgu nekdo požagal novoletno jelko. Če bi sporočilu ne bile priložene fotografije, bi si človek mislil, da gre za potegavščino, ampak res, mestna novoletna jelka je bila požagana in podrta.

podrta jelka kamnik 4

Jelka ni padla sama od sebe, ampak je bila, na višini kakih 80 centimetrov požagana. Vse skupaj se je moralo primeriti med eno in poldrugo uro zjutraj, neznanec, ali neznaci, lahko da jih je bilo več, pa so mestno novoletno jelko podrli v smeri proti Petkovi hiši. Pri svojem nezaslišanem početju so imeli vandali, bodisi kar nekaj gozdarskega znanja, bodisi obilico sreče, saj jelka pri padcu ni poškodovala ne avtomobilov, ki so parkirani v neposredni bližini, niti na katerega izmed objektov.

Zaenkrat še neznani storilci so svoje dejanje najbrž izvedli s pomočjo ročne žage, saj nihče izmed bližnjih stanovalcev ni slišal hrupa motorne žage, prav tako pa na prizorišču ni bilo moč opaziti značilne žagovine. Kot je dejal eden izmed stanovalcev, ki se je malo malo po eni uri zjutraj vrnil z zabave,  je nekaj trenutkov pred tem mestna novoletna jelka še stala.

Dogodek že raziskuje policija, ki so jo poklicali občani, ki so opazili podrto jelko, na prizorišču je bilo moč opaziti tudi direktorja Komunalnega podjetja Kamnik, o dogodku pa je bil obveščen tudi župan.

Po prvih ocenah je jelka najbrž spričo padca preveč polomljena, da bi jo bilo moč, sicer nekoliko skrajšano postaviti nazaj, zato jo bo po vsej verjetnosti potrebno, tik pred prazniki, nadomestiti z novo, kar pomeni, da bo dejanje neznanih vandalov mestu oz. občini povzročilo kar nekaj dela in precej stroškov.

O motivih nerazumljivega in nezaslišanega dejanja lahko samo ugibamo, nadejamo pa se, da bodo policisti neznanega storilca oz. storilce odkrila in ustrezno strogo kaznovala.