Naslovnica / NOVICE / “Igraj se z nami” v Osnovni šoli Frana Albrehta

“Igraj se z nami” v Osnovni šoli Frana Albrehta

Na sobotno dopoldne, 19. maja 2018, smo se učenci, starši, učitelji in mnogi drugi obiskovalci zbrali na šolskem vrtu Osnovne šole Frana Albrehta na tradicionalni spomladanski osrednješolski prireditvi in dobrodelnem sejmu. Letos je dogodek nosil ime »Igraj se z nami« in prav zares je bilo vzdušje na vrtu že od jutranjih ur prav veselo in igrivo. Edino vreme se je odločilo, da se ne bo igralo oz. poigralo z nami, s čimer smo bili po sicer zelo negotovi vremenski napovedi še kako zadovoljni.

Prireditev se je začela ob 9. uri s skupno pesmijo šolskega mladinskega zbora in ravnatelja Rafka Laha, za prijeten uvod so poskrbeli s pesmijo Dekle moje, pojdi z menoj. Sledil je bogat kulturni program, ki so ga pripravili učiteljice in učitelji skupaj z učenci. S pevskimi, plesnimi in instrumentalnimi točkami so nam dopoldne polepšali učenci matične in vseh štirih podružničnih šol – PŠ Nevlje, PŠ Mekinje, PŠ Tunjice in PŠ Vranja Peč.

Po prireditvi so bili obiskovalci vabljeni na dobrodelni sejem, kjer so učenci predstavljali svoje raznovrstne in unikatne izdelke – vse od sveč, likovnih del, peciva, nakita do lončnic, vaz in izdelkov iz lesa. Izdelke, s katerimi so otroci pokazali svojo veliko ustvarjalnost, so obiskovalci lahko odnesli domov, hkrati pa darovali prostovoljne prispevke. Z zbranimi prispevki bomo letos kupili lončarsko vreteno, ki ga bodo učenci lahko uporabljali pri pouku. Vsem iskrena hvala za darove.

 

Poleg dobrodelne razstave izdelkov so si obiskovalci lahko ogledali tudi predstavitve dejavnosti in projektov, v katerih sodeluje naša šola – in teh ni malo – BRIDGE, projekt Popestrimo šolo, raziskovalna dejavnost učencev, sodelovalno učenje, dejavnosti za dobro počutje in projekt Branje je iskanje – ta se je za letošnje šolsko leto poslovil s podelitvijo priznanj in nastopom Teatra Cizamo (nastop je omogočila Knjižnica Kamnik), ki je predvsem najmlajše razveseljeval s tovarno milnih mehurčkov.

Poskrbljeno je bilo tudi za igro, navsezadnje smo dogodek le poimenovali »Igraj se z mano«. Igrivih delavnic ni manjkalo – učenci iz Nevelj so pripravili igre z vrvicami, Mekinjčani sladko delavnico, matična šola je poskrbela za kemijsko delavnico Igrajmo se z barvami, Papirčkanje, jezikovno šolo in delavnico Ustvari in se igraj, pri kateri nam je med drugim jasnovidna žabica dobrohotno napovedovala prihodnost. Svojo srečo smo lahko preizkusili na srečelovu, ki ga vsako leto organizira Šolski sklad, svojo kondicijo pa na dobrodelnem teku. Prav vsak obiskovalec je lahko doživel obilo zanimivega in lepega. Najlepše v vsem dopoldnevu pa je bilo slišati smeh in dobro voljo naših učencev.

 

Domov smo se odpravili okoli poldneva in pustili vremenski napovedi, da se uresniči. Čeprav je popoldne deževalo, so naša srca greli vtisi s sončnega dopoldneva.

Irena Milivojevič Kotnik
Foto: Janez Bergant, Irena Milivojevič Kotnik