Naslovnica / NOVICE / Igrišče kot darilo za praznik krajevne skupnosti in košarke na Duplici

Igrišče kot darilo za praznik krajevne skupnosti in košarke na Duplici

Na Duplici je danes že od jutranjih ur precej živahno, saj na tamkajšnjem športnem igrišču, ki bo odslej znova občinsko, poteka tradicionalni košarkarski maraton, obenem pa Dupličani praznujejo tudi praznik svoje krajevne skupnosti

Občani in občanke KS Duplica so se, v proslavitev praznika krajevne skupnosti, dopoldne zbrali na svojem »hribčku«, ki je z nekdanjim »samoprispevkom« cele občine, iz nekdanje dupliške jame zrastel nad nekdanjo deponijo smeti, zdaj pa, kot ozelenjen gozdni park, predstavlja eno izmed osrednjih rekreacijskih, naravovarstvenih in družabnih točk Duplice.

Kot je že v navadi, so Dupličani, ki jih je prišel pozdravit tudi župan Matej Slapar, svoj krajevni praznik proslavili s krajšim kulturnim programom, v katerem so nastopile Predice in učenci OŠ Marije Vere, številčno sicer skromno, zato pa nič manj prijetno druženje, ki ga ni zmotilo niti par kapelj dežja, pa zaključili z druženjem in pogostitvijo.

 

Še posebej pestro, športno in družabno dogajanje, ki se bo odvijalo vse do večera, pa se že od jutranjih urah odvija na športnem igrišču pri dupliški vili, kjer se danes odvija tradicionalni košarkarski maraton.

V podporo reprezentanci Duplice in ostalih ekip, ki se merijo z ekipo Calcit Basketball, so se košarkarskega maratona, ne le s pozdravnim nagovorom, udeležili tudi župan Matej Slapar ter podžupana dr. Jernej Markelj in Sandi Uršič, ki so se v športni opremi tudi konkretno pognali za žogo.

V izogib kakim hujšim poškodbam, so se pomerili z mlajšimi košarkarji, ki še nimajo volilne pravice, niti najbrž še ne plačujejo davkov, vseeno pa so se, skupaj z vsemi ljubitelji košarke in preostalimi Dupličani, nadvse razveselili informacije, ki jim jo je, kot najlepše praznično darilo podal župan Matej Slapar, in sicer, da je Občina Kamnik že podpisala pogodbo o nakupu omenjenega dupliškega igrišča, ki bo tako, po nekaj zapletih in negotovosti, vendarle ostalo v občinskih rokah ter še v naprej omogočalo nemoteno športno zabavo in druženje na igrišču.