Naslovnica / NOVICE / Ilegalna »avtošola« v Šmarci

Ilegalna »avtošola« v Šmarci

Med Šmarco in Homcem lokalna mularija z neregistriranim osebnim vozilom že več tednov dirka po tamkajšnjih poteh in kmetijskih površinah ter povzroča škodo, najbrž pa je samo še vprašanje časa, kdaj bo prišlo do nesreče.

Bralci našega portala so nas obvestili, da se ob jezu na reki Kamniški Bistrici v Šmarci že kaka dva tedna nahaja zapuščeno in neregistrirano osebno vozilo Chevrolet Kalos rdeče barve, ki ga  nadebudna lokalna mladež ob večerih uporablja za vožnjo oz. dirkanje po tamkajšnjih poteh oz. dirkaško »oranje« kmetijskih površin.

 

Omenjeno vozilo je bilo pred tem moč opaziti pod homškim hribom, v zadnjih dveh tednih pa so ga njegovi »vozniki«, ki najbrž še nimajo ustreznih vozniških dovoljenj, prestavili bliže Šmarci oz. k jezu, ob katerem poteka tudi priljubljena sprehajalna pot ob reki.

Prebivalci Šmarce, Nožic in Homca, ki so ob priča nočnim vožnjam, se čudijo, da pristojne službe še niso ukrepale, ampak najbrž so jih o tem pozabili obvestiti, obenem pa prebivalce skrbi, da bo, če ne bo kdo nevarni zabavi kmalu naredil konec, prišlo do nesreče.

Zato najbrž ne bo nič narobe, če si občinski redarji oz. policisti vzamejo čas in poskrbijo za odstranitev zapuščenega vozila, mlade voznike pa, če so že dovolj stari za vožnjo motornih vozil, napotijo v bližnjo avtošolo.

 

X