Naslovnica / Črna kronika / Incident na občini: Policisti oglobili nadležnega občana

Incident na občini: Policisti oglobili nadležnega občana

V minulih dneh so morali kamniški policisti kar dvakrat posredovati v stavbi Občine Kamnik, kjer so imeli župan Marjan Šarec in občinski uslužbenci težave s precej sitnim in na trenutke že kar nasilnim nezadovoljnim občanom.

Po informacijah, ki so nam jih posredovali s Policijske uprave Ljubljana, so policisti v kamniški vladni palači prvič posredovali v torek, 27. 9. 2016, nekaj pred 15. uro, in sicer zaradi kršitve javnega reda in miru v prostorih Občine Kamnik. Kot smo neuradno izvedeli, je nek nezadovoljni občan kar nenapovedano vdrl v pisarno urada župana, kjer ga nikakor niso mogli umiriti. Razburjenemu občanu, ki naj bi, med drugim, grobo odrinil tudi eno izmed zaposlenih, se naj na lep način ne bi ni dalo ničesar dopovedati, tako da občinskim uslužbencem ni preostalo drugega, kot da na pomoč pokličejo policiste.

Policisti so kršitelja javnega reda in miru zalotili v prostorih občine ter mu, po zbranih obvestilih, izdali tudi plačilni nalog.

Kot vse kaže, pa so policisti občanu na plačilni nalog napisali prenizek znesek, saj so morali, zaradi istega občana, na občini znova posredovati že naslednji dan, ko so bili ponovno obveščeni, da omenjeni občan onemogoča vstop v prostore.

Neljubi incident s preveč razburjenim občanom je med občinskimi uslužbenci povzročil kar nekaj vznemirjenosti in zaskrbljenosti, nanj pa se je na družabnem omrežju odzval tudi župan Marjan Šarec, ki je zapisal:

nasilni-obcan-obcina»Kmalu bo šest let, odkar sem si nadel župansko verigo. Pred tem sem kot občan in državljan vedno spoštoval institucije in mi nikoli ni padlo na kraj pameti, da bi brez poprejšnje najave sedel pred vrati funkcionarjev in jih čakal, ter zahteval, da se mi posvečajo trikrat na dan. Včeraj se je pripetilo (ne prvič), da je oseba meni nič, tebi nič vpadla v pisarno in zahtevala nemogoče. Že tisočkrat smo mu razložili, kakšne so naše pristojnosti, a vse je bob ob steno. Že drugič smo morali poklicati policijo, da je razgreteža odpeljala. Morda bo naslednjič prišel z orožjem, kdo ve? Noben župan, če seveda dela po zakonu, ni vsemogočen. Za vsakega si vzamem čas, a ko začnejo ljudje to izkoriščati, je pa dovolj. Da ne govorim o ljudeh, ki se sklicujejo na poznanstvo z menoj, jaz pa niti ne vem, kdo so. Dokler v naši državi ne bomo priznavali in spoštovali nobene avtoritete, se bodo dogajali takšne in drugačne grožnje, obračunavanja in strelski napadi. Začne se pa v vrtcu in šoli.«