Naslovnica / NOVICE / Industrijski odpadki med zvončki sredi gozda

Industrijski odpadki med zvončki sredi gozda

Domala idiličen gozdiček na robu jase pod Tučno oziroma, kot pravijo domačini, pod Grantovci, kjer studenčki z brega vijugajo med livadami zvončkov oz. kronic, kazi velik kup industrijskih odpadkov, ki jih je tjakaj nekdo očitno navozil z namenom, da si utrdi kolovoz oz. gozdno vlako.

Bralka našega portala nas je opozorila na najdbo, na katero je naletela med sprehodom po poti pod Tučno proti Samotnemu mlinu. Velik kup industrijskih odpadkov je odkrila povsem po naključju, ko je občudujoče sledila zaplatam razcvetelih kronic, ki s svojimi številnimi cvetovi dajejo občutek, da tamkajšnje livade in gozdičke, med katerimi se vijugasto vijejo studenčki in potočki, pokriva sneg.

Kot vse kaže, pa se nekaj kubičnih metrov industrijskih odpadkov, le-teh je za vsaj nekaj traktorskih prikolic, ki so najverjetneje nastali pri proizvodnji industrijske keramike, v omenjenem gozdičku pod strmim bregom, pod katerim izvira studenček, niso znašli zgolj zavoljo nemarnosti neznanca, ki se je želel omenjenih industrijskih odpadkov znebiti poceni in na črno, ampak so bili tjakaj pripeljani s precej nepremišljenim namenom, da se z njimi utrdi gozdni kolovoz oz. vlako.

Glede na to, da gre za precej specifične industrijske odpadke, ki ne glede na njihov namen, sploh pa ne v takšni obliki, zagotovo ne sodijo v gozd oz. v naravo, pristojni najbrž ne bi smeli imeti večjih težav, ne pri odkrivanju onesnaževalca, ne pri iskanju izvora odpadkov, saj podjetij oz. podjetnikov, ki bi tovrstne odpadke v Kamniku proizvajala, najbrž ni prav veliko.

Gre namreč za povsem nesprejemljiv način odlaganja kakršnih koli odpadkov v naravno okolje, četudi le-ti morda ne sodijo med nevarne odpadke.

Zato, vsaj po našem mnenju, v prekršku ni zgolj onesnaževalec, ne glede na morebitno lastništvo zemljišča in namen nedovoljenega odlaganja industrijskih odpadkov, ampak predvsem »lastnik odpadkov« oz. podjetje, ki je odpadke proizvedlo nato pa, bržkone zaradi nekaj »usranih fičnikov« prihranka, onesnaževalcu omogočilo, da je njihove odpadke odpeljal in odložili v naravo.

 

Spričo tega od pristojnih služb, še posebej od občinskega redarstva in občinske inšpektorice ter okoljske inšpekcije pričakujemo, da onesnaževalcu narave čim prej naloži odvoz industrijskih odpadkov iz gozda, njihovemu lastniku oz. proizvajalcu odpadkov pa, zaradi nelegalnega odlaganja oz. omogočanja nelegalnega odlaganja odpadkov iz njihove proizvodnje, ustrezno visoko kazen, da jim tovrstno omogočanje onesnaževanja ne bo nikdar več prišlo na misel.

Tudi oz. predvsem zaradi tega, da ne dobijo morebitnih posnemovalcev.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve