Naslovnica / Črna kronika / Iskalna akcija na Menini planini

Iskalna akcija na Menini planini

V sklopu iskanja Jerneja (Nejca) Drolca, ki je pogrešan že od 2. januarja 2016, so policisti za pomoč danes zaprosili tudi člane GRS Kamnik, ki so pregledali območje Menine planine.

Jernej Drolc 1

Jernej (Nejc) Drolc

Iskanje je potekalo na območju med planinskim domom na Menini planini in Okrogom, gorski reševalci pa so se danes, ko je bil dostop na Menino planino še mogoč tudi z osebnimi vozili, posvetili predvsem iskanju v okolici tamkajšnjih počitniških in kmetijskih objektov. Obstajala je namreč možnost, da bi se pogrešani morda zadrževal v katerem izmed objektov na planini, ki jo je rad in pogosto obiskoval, vendar današnje iskanje, žal, ni obrodilo sadov, saj pogrešanega Nejca Drolca niso uspeli najti.

Naj ponovimo, da je bil pogrešani, 63-letni Jernej (Nejc) Drolc iz Kamnika, nazadnje opažen 2. 1. popoldne, na relaciji Laze v Tuhinju – Kamnik. Oblečen naj bi bil v modre kavbojke in temno modro puhovko, na glavi naj bi imel črno pleteno kapo, obute pa pohodne čevlje. S seboj ima večji nahrbtnik rdeče-črne barve in harmoniko.

Policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da podatke sporočijo na Policijsko postajo Kamnik, ali intervetno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.