Naslovnica / Črna kronika / Gorski reševalci na Veliki planini iščejo tri državljane Savdske Arabije

Gorski reševalci na Veliki planini iščejo tri državljane Savdske Arabije

Na Veliki planini trenutno poteka iskalno-reševalna akcija treh državljanov Savdske Arabije, ki so se namenili na dopust v eno izmed tamkajšnjih koč.

Člani GRS Kamnik so nocoj, ob 20:19, prejeli obvestilo, da so se trije državljani Savdske Arabije na poti na Veliko planino znašli v težavah. Po prvih podatkih naj bi se trojica tujih turistov, s pomočjo aplikacije Google Earth, v večernih urah z osebnim vozilom odpravila na dopust v eno izmed koč, ki so jo najeli za preživljanje oddiha. Pri tem so, najbrž nevajeni snega in zimskih razmer, sledili navodilom spletne navigacije ter na območju Mačkinega kota naleteli na še vedno zasneženo cesto. Kljub temu so svojo pot nadaljevali ter obtičali v enem izmed snežnih zametov, tako da niso mogli ne naprej, ne nazaj in so poklicali na pomoč.

Kamniški gorski reševalci so se ob prejetem pozivu nemudoma podali v reševalno akcijo, po zadnjih razpoložljivih podatkih, pa so tuje arabske turiste že locirali oz. se do njih že prebili, tako da jih bodo lahko pospremili na varno.

Nihče izmed tujih turistov naj ne bi bil v nevarnosti, reševalna akcija pa trenutno še poteka. Več podrobnosti bo znanih, ko se bo intervencija zaključena.