Naslovnica / NOVICE / Iskreno veselje pod Svetim Primožem

Iskreno veselje pod Svetim Primožem

Včeraj dopoldne se je, na pobudo in v organizaciji zadovoljnih krajanov in uporabnikov ceste, na Praprotnem pod Svetim Primožem odvilo odprtje prenovljenega dela ceste, ki ga je, še nedavno tega, ogrožal in uničeval zemeljski plaz.

Obnovo dela občinske ceste v dolžini kakih 25 metrov, ki od Praprotnega vodi naprej proti Prelesju in Svetemu Primožu, je izvedlo Komunalno podjetje Kamnik, stroške sanacije zemeljskega plazu in ureditve ceste, v višini dobrih 27.500 evrov, pa je v celoti krila Občina Kamnik.

Kot se je nekoliko pošalil Matej Slapar, je sanacija plazu sicer pomenila majhen korak za Občino Kamnik, zagotovo pa velik korak za tamkajšnje prebivalce in številne obiskovalce Svetega Primoža, kar so potrdili tudi zelo zadovoljni krajani, ki pa obenem niso pozabili dodati, da je na cesti, ki vodi od Stahovice proti Svetemu Primožu, potrebno urediti še vsaj nekaj odsekov.

V imenu krajanov se je Občini Kamnik, Komunalnemu podjetju Kamnik in vsem, ki so na različne načine pripomogli, da je bil plaz hitro in kvalitetno saniran, zahvalila Olga Osolnik, ki je skupaj z županom tudi simbolno prerezala trak.

Slovesnega odprtja se je udeležilo kar precej krajank in krajanov, rednih obiskovalcev Svetega Primoža ter sodelujočih pri sanaciji plazu, prijetno druženje pa se je, kot je v naših krajih v navadi, zaključilo s pravim »likofom« oz. nadvse okusno pojedino in pogostitvijo pri Osolnikovi domačiji na Prelesju, ki so jo, s pomočjo zadovoljnih krajanov, pripravili v  Okrepčevalnici pri Svetem Primožu oziroma, bolje rečeno, Zvonka, Janez in Peter Uršič.