Naslovnica / NOVICE / Izdelava projektne dokumentacije za nov most v Stranjah je v mirovanju

Izdelava projektne dokumentacije za nov most v Stranjah je v mirovanju

Kako hitro bo zgrajen nov most v Stranjah, ki je bil v ujmi s poplavami poškodovan do te mere, da ga je bilo potrebno podreti in nadomestiti z začasnim mostom, je v veliki meri odvisno tudi od hitrosti sprejema novega Občinskega prostorskega načrta, saj je izdelava projektne dokumentacije, po navedbah Direkcije za ceste, trenutno v mirovanju.

Občina Kamnik je v gradivu za 6. redno sejo Občinskega sveta Občine Kamnik objavila dopolnitev odgovora na svetniško vprašanje oz. pobudo Romane Učakar glede razširitve mostu v Stranjah, ki jo je Občina Kamnik posredovala pristojni službi Direkcije RS za infrastrukturo, ki je obenem tudi investitor novega mostu.

Iz dopolnitve odgovora občinske uprave, ki ga je pripravil mag. Matjaž Srša, pa je moč razbrati, da je hitrost izgradnje novega mostu v veliki meri odvisna tudi od Občine Kamnik, ki mora, zaradi predvidenih posegov v zemljišča ob mostu, ki so kategorizirana kot kmetijska, najprej sprejeti nov Občinski prostorski načrt oziroma, kot je zapisano v odgovoru Direkcije za ceste:

»Most čez Kamniško Bistrico v Stahovici (LJ0109) je premostitveni objekt na državni cesti R1-225/1083 v km 3,380. Most je dotrajan ter nujno potreben obnove, kar se kot upravljavec državne cestne infrastrukture tudi zavedamo, zaradi česar smo z izbranim izvajalcem projektantskih storitev v januarju 2020 sklenili pogodbo za izdelavo »DGD in PZI sanacije premostitvenega objekta LJ0109 in gradnjo novega objekta čez Kamniško Bistrico v Godiču na R1-225/1083 v km 3,380 po BIM pristopu«. V sklopu investicije je predvidena rušitev obstoječega ter gradnja novega mostu, ki bo z ustreznim oziroma zahtevanimi karakterističnim prečnim prerezom poleg vodenja dvosmernega prometa omogočal tudi vodenje pešcev in kolesarjev preko mostu.

Trenutno je izdelava projektne dokumentacije v mirovanju, ker z nameravanimi posegi posegamo tudi na nekatera zemljišča, ki jih je treba iz kmetijskih zemljišč prekategorizirati v stavbna, za kar so, po že večkrat preverjenih informacijah pri dr. Mariji Ježek, pri vas na občini v teku postopki za spremembo in dopolnitev OPN.

Ker je podlaga za novelacijo OPN izdelana hidrološka hidravlična (HH) študija poplavne varnosti, ki je bila na zahtevo DRSV ustrezno dopolnjena in razširjena na več možnih scenarijev poplavne varnosti, po mnenju DRSV v dopisu št. 35558-70/2021 iz junija 2022 tudi ustrezna oziroma skladna, verjamemo, da boste pristojni na občini postopke za spremembo in dopolnitev OPN zaključili v najkrajšem možnem času ter s tem omogočili nadaljnjo nemoteno izdelavo in uspešen zaključek projektne dokumentacije, po kateri se bo ne nazadnje odvijala tudi težko pričakovana gradnja.«.

Kot vemo, so poplave, ki so v začetku avgusta prizadele Občino Kamnik, nekdanji most v Stranjah poškodovale do te mere, da ga je bilo treba porušiti, v mesecu septembru pa je bil postavljen začastni most, ki je ponovno omogočil ponovni promet preko Kamniške Bistrice. Direkcija RS za infrastrukturo in Občina Kamnik zagotavljata, da bosta skupaj izvedli vse potrebne postopke, da bo novi most v Stranjah čim prej zgrajen.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve