Naslovnica / Črna kronika / Izgubljenega Rexa so našli in rešili gorski reševalci

Izgubljenega Rexa so našli in rešili gorski reševalci

Vrli kamniški gorski reševalci ne priskočijo na pomoč zgolj ljudem, ampak, če je potrebno, tudi živalim. Tako kot danes, ko so v strmem in težko dostopnem terenu pod kamniško Špico našli od sobote pogrešanega oz. izgubljenega nemškega ovčarja Rexa.

Kamniški gorski reševalci so danes posredovali na strmem in težko dostopnem pobočju pod kamniško Špico, kjer so uspešno poiskali in tudi rešili pogrešanega nemškega ovčarja Rexa, ki se je v soboto dopoldne, skupaj s povodcem, iztrgal iz rok svojega gospodarja in jo pobegnil v gozd.

Po kar precej zahtevnem iskanju na strmem, težko dostopnem in tudi nevarnem terenu, so gorski reševalci tri leta starega kosmatinca našli pod težko dostopno pečino pod vrhom Špice, pod katero se je kuža zavlekel in ni upal naprej.

 

K sreči Rex ni bil poškodovan, je bil pa precej prestrašen, predvsem pa zelo žejen. Kot se je pošalil eden izmed njih, je bil Rex res žejen kot pes, zato so ga gorski reševalci najprej dodobra napojili, nato pa ročno prenesli do varnejšega in lažje dostopnejšega terena ter na povodcu, ki ga je od sobote vlekel za seboj, povedli do njegovega presrečnega gospodarja.

Le-ta je psa neuspešno, tudi s pomočjo medijev, iskal že od sobote, zato je kamniškim gorskim reševalcem, ki so njegovega Rexa našli in rešili, neizmerno hvaležen.