Naslovnica / NOVICE / Izjava za javnost: Svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je za direktorja izbral dr. Tomaža Simetingerja

Izjava za javnost: Svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik je za direktorja izbral dr. Tomaža Simetingerja

Člani sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik so za direktorja omenjenega zavoda izbrali dr. Tomaža Simetingerja. Na tajnem glasovanju je dobil osem glasov od osmih prisotnih članov. Eden od članov je svojo odsotnost opravičil. Člani sveta Zavoda so glasovali potem, ko sta se osebno predstavila oba kandidata.

Pred imenovanjem na mesto direktorja svet Zavoda potrebuje še soglasje občinskega sveta, ki bo o tem predvidoma odločal na eni izmed prihodnjih sej. V kolikor bo občinski svet k predlogu imenovanja dal soglasje, bo svet Zavoda dr. Tomaža Simetingerja imenoval na mesto direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Dr. Tomaž Simetinger se je Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik pridružil v začetku leta 2017 kot vodja oddelka kulture. Po odstopu direktorice ga je svet Zavoda imenoval na mesto vršilca dolžnosti direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik.

»V tem času se je izkazal kot dober vodja Zavoda za turizem, šport in kulturo,« je po seji dejala predsednica sveta Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Martina Jerše in dodala: »V svoji predstavitvi nas je prepričal tudi s svojo vizijo vodenja Zavoda za naprej. Menimo, da je dr. Tomaž Simetinger s svojimi izkušnjami iz številnih področji primeren za vodenje takšnega zavoda in verjamemo, da bo te njegove karakteristike prepoznal tudi občinski svet in k naši izbiri dal soglasje.«

Dr. Tomaž Simetinger je po izobrazbi etnolog in kulturni antropolog. Med drugim je član Alumni kluba Univerze v Ljubljani, gostujoči predavatelj na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani ter na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Je tudi urednik in avtor učbenikov in strokovnih člankov iz področja etnologije in kulturne antropologije. Sodeloval je pri Strategiji trajnostne rasti slovenskega turizma, povabljen pa je bil tudi na UNESCO akademijo o trajnostnem razvoju turizma. Je tudi podpredsednik dialoške skupine za nevladne organizacije pri ministrstvu za kulturo.

Izjavo za javnost ZTŠK Kamnik nam je posredoval, Samo Trtnik, predstavnik za stike z mediji ZTŠK Kamnik
Fotografija: Lista Marjana Šarca (izsek iz videoposnetka)