Naslovnica / NOVICE / Izjemno: 5 zlatih maturantk in 100% uspeh kamniških dijakov na poklicni maturi

Izjemno: 5 zlatih maturantk in 100% uspeh kamniških dijakov na poklicni maturi

Danes dopoldne je v jedilnici Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra potekala podelitev maturitetnih spričeval dijakom in dijakinjam, ki so opravljali poklicno maturo. Kamniški dijaki in dijakinje so znova dosegli izjemne rezultate, saj so prav vsi opravili poklicno maturo, na šoli pa lahko na „Zid zlatih maturantov“, ki ga počasi že zmanjkuje, dodajo še pet novih tablic z imeni dijakinj, ki so dosegle 22 točk.

Dijaki poklicne mature za rezultate niso izvedeli vse dotlej, dokler ravnatelj v poslavljanju Šemso Mujanović ni oznanil, da je njihov uspeh 100% saj so vsi maturo uspešno opravili, kar je med dijaki sprožilo val bučnega navdušenja, če pa se nekoliko pošalimo, pa je bilo v šolski jedilnici slišati tudi ropotanje kamenja, ki se je valilo od src zdaj že nekdanjih dijakov in dijakinj.

poklicna matura 2016 5

 

Brez pretiravanja lahko rečemo, da gre za še enega v vrsti izjemnih dosežkov kamniške srednješolske izobraževalne ustanove, ki se odslej, razen s 100% uspehom dijakov na poklicni maturi, lahko pohvali tudi s petimi novimi zlatimi maturantkami.

 

Poklicno maturo so uspešno opravili vsi dijaki in dijakinje, tako tisti v rednem programu, kot tudi vsi, ki so se šolali v programu izobraževanja odraslih, pri čemer je povprečno število doseženih točk rednih dijakov znašalo kar 17,53 točke.

Zanimivo je, da vseh pet letošnjih zlatih maturantk poklicne mature prihajaj iz istega razreda, programa predšolske vzgoje, kar je s posebnim ponosom navdalo tudi njihovo razredničarko Vesno Fabjan.

poklicna matura 2016 63

Spričevala s pohvalo za izjemen splošni uspeh so prejele:

poklicna matura 2016 64

Veselje letošnjih kamniških “zlatih maturantk” poklicne mature: Nina Homar, Klara Kregar, Teja Škarja in Patricija Žičkar Vodlan, Lidija Kocijančič pa je bila žal odsotna.

  • Nina Homar
  • Lidija Kocijančič
  • Klara Kregar
  • Teja Škarja
  • Patricija Žičkar Vodlan

Vsem dijakom in dijakinjam, še posebej pa vsem zlatim maturantkam iskreno čestitamo za uspešno opravljeno maturo in izvrstne dosežene rezultate.