Naslovnica / NOVICE / Izjemno: Štirje zlati maturanti in 100% uspeh na splošni maturi

Izjemno: Štirje zlati maturanti in 100% uspeh na splošni maturi

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra se je pred nekaj trenutki končala podelitev maturitetnih spričeval in priznanj najboljšim dijakom kamniške gimnazije, ki bo šolsko leto 2016/2017 lahko v svojo šolsko zgodovino znova zapisala z zlatimi črkami, saj je vseh 96 dijakov in dijakinj, ki so bili v pomladanskem roku prijavljeni na splošno maturo, le-to tudi uspešno opravilo, štirje med njimi pa so postali tudi t.i. zlati maturantje.

Maturantke in maturante je v šolski avli pozdravila ravnateljica Bernarda Trstenjak, ki jim je čestitala za 100% uspeh na maturi ter jim zaželela vso srečo pri nadaljnjem šolanju in življenju, posebej pa izpostavila tudi četverico najboljših, zlatih maturantov, ki so prejeli tudi posebna priznanja Ministrstva za šolo in GSŠRM.

Zlati maturantje Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra v šolskem letu 2016/2017, so postali: Nika Bostic, Gašper Tonin, Urban Ogrinec ter Tadej Medved, ki je uspel na maturi zbrati prav vse, tudi dodatne točke, žal pa sta se podelitve uspela udeležiti zgolj Nika in Tadej, medtem ko Gašper in Urban že uživata na počitnicah.

Se pa utegne zgoditi, da se število zlatih maturantov in maturantk v času pritožb še poveča, saj je vrsta dijakov in dijakinj kamniške gimnazije na maturi osvojila 29 točk oz. le eno manj, kot je potrebno za osvojitev častitljivega naziva.

 

Vsem maturantkam in maturantom iskreno čestitamo in jim želimo lepe, zaslužene počitnice.