Naslovnica / NOVICE / Izjemno uspela in dobro obiskana veselica PGD Kamniška Bistrica

Izjemno uspela in dobro obiskana veselica PGD Kamniška Bistrica

Z gasilsko parado, slovesnostjo in izjemno obiskano gasilsko veselico so gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica slednjič tudi uradno proslavili prevzem novega gasilskega vozila in nove motorne črpalke.

Ob izjemnem številu obiskovalcev, ki so se včeraj zvečer zgrnili v Zgornje Stranje, je najbrž kak naključni mimovozeči bržkone pomislil, da se je v Županjih Njivah znova začela premikati Marija, ampak zasluge za obleganje športnega igrišča pri šoli pod cerkvijo sv. Benedikta, gre tokrat pripisati izključno marljivosti in zagnanosti gasilk in gasilcev PGD Kamniška Bistrica.

Le-ti so namreč, po predolgem koronskem postu, slednjič le lahko pripravili gasilsko parado in slovesnost, s katero so dostojno proslavili prevzem novega, sodobno opremljenega orodnega gasilskega vozilo GV-1. Vozilo, ki so ga sicer prejeli že oktobra leta 2020, temelji na podvozju Mercedes Sprinter s štirikolesnim pogonom, gasilke in gasilci PGD Kamniška Bistrica pa so ga, ob izdatni pomoči podjetja Calcit d.o.o. in drugih donatorjev, ki so prispevali v sklad, nabavili z lastnimi sredstvi.

Z včerajšnjo parado in slovesnostjo, pa bistriški gasilci niso proslavili zgolj pridobitve novega vozila, ampak tudi pridobitev povsem nova in sodobna prenosna motorna črpalka znamke Rousenbauer FOX S, ki je zamenjala staro »Rosenbauverco«, ki se je z Abrahamom srečala že pred leti, saj je v društvu vse od leta 1969.

Zaradi epidemije in z njo povezanih ukrepov se je proslavljanje novih dosežkov in pridobitev PGD Kamniška Bistrica sicer nekoliko zavleklo, je bilo pa zato sinoči toliko bolj sproščeno in veselo.

Paradi domačih gasilk in gasilcev, ki jim je takt dajala Mestna godba Kamnik, je pod šotorom na šolskem igrišču sledila krajša slovesnost, na kateri visoki gostje upravičeno niso skoparili s pohvalami na račun dobrega in uspešnega dela PGD Kamniška Bistrica, ob tej priložnosti pa so bila nekaj najbolj zaslužnim gasilkam in gasilcem podeljena tudi priznanja Gasilske zveze Slovenije in Gasilske zveze Kamnik.

Župan Matej Slapar je Dominiku Spruku, poveljniku PGD Kamniška Bistrica simbolično predal ključe novega vozila, le-ta pa jih je naprej v varstvo, skupaj z vozilom, zaupal Mihi Šinku, ki je vozilo, po blagoslovu in krstu z vodo in vinom, odpeljal s prizorišča.

Blagoslov novega gasilskega vozila je opravil stranjski župnik Gregor Šturm, ki mu farani, kot je v naših krajih že skorajda navada, zaenkrat očitno še niso uspeli najti primerne žene, ga je pa voditeljica slovesnosti Nina Cestnik Pavlič v napovedi precej hudomušno oz. pomotoma nazvala kar župan, kar je med zbranimi sprožilo salve smeha, morda pa preroško morebiti napovedalo tudi prihodnjo kariero.

Skratka, dobre volje ni manjkalo že med samo slovesnostjo, le-ta pa se je samo še stopnjevala vse do prihoda ansambla Saša Avsenika, ki je uspel občinstvo s poskočno vižo spraviti na noge še preden so člani zasedbe sploh stopili na oder.

Najbrž je odveč pripomniti, da se je veselilo in plesalo še dolgo v noč, kljub temu, da je obisk presegel vsa pričakovanja, pa gre stranjske gasilke in gasilce pohvaliti, da so z odlično organizacijo in nemalo truda znova uspeli poskrbeti, da ni bil nihče ne lačen, ne žejen.

 

Le prostora je bilo za vse, ki so želeli priti na prizorišče, že kmalu po osmi uri čisto premalo, kar pa precejšnjega dela, predvsem mlajših obiskovalk in obiskovalcev in kaj dosti zmotilo, saj so se, če se že niso mogli zavrteti na plesišču, zabavali kar v bližnji okolici prizorišča, pa čeprav na pločniku, kar kaže na to, da bi v Stranjah, pa ne le zaradi veselic, najbrž že kmali potrebovali novo, precej večje športno igrišče.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve