Naslovnica / KULTURA / Izobraževanje za večjo možnost zaposlovanja v kulturi – poziv 2017

Izobraževanje za večjo možnost zaposlovanja v kulturi – poziv 2017

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti je pripravil razpis za brezplačna dopolnilna izobraževanja mladih na področju kulture. Prijavijo se lahko brezposelni mladi do 29. leta starosti, ki se ne usposabljajo ali izobražujejo iz javnih sredstev in jih zanima delo na področju kulture. Rok prijave je petek, 20. 10. 2017.

V Uradnem listu (Ur. l.  št. 63/16) je bil v okviru v okviru izbora operacij “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD«:  objavljen

Javni razpis za dopolnilna izobraževanja mladih na področju kulture

  • “DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA za delo/zaposlovanje v kulturi 2017”

JSKD nudi BREZPLAČNO izobraževanje v okviru 120-urnih področnih oz. dopolnilnih modulih, in sicer:

MODUL 1: VODENJE GLEDALIŠKE SKUPINE /Temeljni področni modul: 80-120 ur/
Kraj izvedbe: Ljubljana

MODUL 2: LUTKOVNA ŠOLA /Temeljni področni modul: 80-120 ur/
Kraj izvedbe: Ljubljana

MODUL 6: FILMSKA ŠOLA /Temeljni področni modul: 80-120 ur/ Kraj izvedbe 1: Ljubljana
Kraj izvedbe 2: Slovenj Gradec
Kraj izvedbe 3: Krško

Modul 10: ŠOLA ZA LIKOVNE MENTORJE /Temeljni področni modul: 80-120 ur/
Kraj izvedbe: Ljubljana

MODUL 12: KOMUNIKACIJSKE KOMPETENCE IN SODOBNE UMETNIŠKE PRAKSE /Dopolnilni področni modul: 40 ur/
Kraj izvedbe: Ljubljana

MODUL 13:  PRAVO, EKONOMIKA IN UPRAVLJANJE V KULTURI /Dopolnilni področni modul: 40 ur/
Kraj izvedbe: Ljubljana

Program sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80%), preostali del sredstev pa je zagotovljen iz slovenskega proračuna.

Na kratko o razpisu

Prijavo na javni razpis lahko oddajo brezposelni mladi do 29. leta, ki jih zanima delo v kulturi oziroma na kulturnem področju in bi radi pridobili dodatna znanja in kompetence v enem izmed zgoraj navedenih modulov.   

Na podlagi novo pridobljenih znanj in potrdila o zaključenem izobraževanju bodo imeli v naslednjem letu več možnosti za zaposlitev v okviru zgoraj navedenih subvencij .

Delodajalcu, ki bo kandidiral na naš razpis za subvencije s kandidatom, ki bo imel zaključeno to izobraževanje bo imel Prijavo vrednoteno s 4 dodatnimi točkami.

Objavljen: http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017b/razpis_izobrazevanje_2017.htm

Kdo se lahko prijavi?

Lahko se prijavijo brezposelni mladi do 29. leta starosti, ki se ne usposabljajo ali izobražujejo iz javnih sredstev in jih zanima delo na področju kulture.

Postopek prijave

Kandidati se prijavijo na Javni razpis zOBRAZCEM Prijava (JSKD_ESS_izob_2017_Obr2.doc) objavljenem na spletni strani:

http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017b/razpis_izobrazevanje_2017.htm

tako, da pošljejo izpolnjeno PRIJAVO skladno z navodili na JSKD (Štefanova 5, Ljubljana)

Rok prijave je petek, 20. 10. 2017.

Vključevanje kandidatov

  • Kandidate bomo v izobraževalne programe vključevali praviloma na podlagi njihove izbire. V izjemnih okoliščinah se bomo v dogovoru z izbranim kandidatom odločili za vključitev v drug izobraževalni modul, če bo na izbranem področju premalo zainteresiranih kandidatov.
  • Po izbiri bo izbrani kandidat z nami podpisal POGODBO V VKLJUČITEV V IZOBRAŽEVALNI MODUL, pri čemer se bo zavezal, da bo program obiskoval v obsegu najmanj 80 %.
  • Po končanem izobraževanju bo pridobil certificirano potrdilo s podrobno  navedbo vseh vsebin izobraževanja. To potrdilo posamezniku prinese dodatne točke pri morebitnem vključevanju v program subvencioniranega zaposlovanja.

POMEMBNO: Kandidat za izobraževanje ob podpisu pogodbe o vključitvi v program ne sme biti starejši do 29 let.

Po predvideni časovnici bo podpisovanje pogodb potekalo med 25. in 30. oktobrom 2017, zato morajo biti izbrani kandidati v tem času še stari 29. let.

JSKD

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve