Naslovnica / Črna kronika / Izsiljevanje prednosti je botrovalo dvema nesrečama

Izsiljevanje prednosti je botrovalo dvema nesrečama

Jutranjo nesrečo na Korenovi cesti je zakrivil voznik, ki je neprevidno zavijal levo, pri čemer je odvzel prednost nasproti vozečemu vozilu, iz istega razloga pa je včeraj zvečer prišlo do nesreče tudi na kamniški obvoznici.

Prometna nesreča na Korenovi

Na Korenovi cesti v Podgorju je danes zjutraj, okoli 5:40, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do prometne nesreče je prišlo, kjer je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost vozilu, ki je v tistem trenutku pripeljalo nasproti. Voznik slednjega vozila je, da bi preprečil trčenje, zavil na nasprotni pas, pri tem pa trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti.

V nesreči se je lažje poškodoval eden izmed voznikov, ki je bil z reševalnim vozilom NMP Kamnik odpeljan na nadaljnjo diagnostiko in zdravljenje v Ljubljano.

Na prizorišču nesreče so, razen policistov in reševalcev, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj nesreče in urejali promet, na dveh vozili odklopili akumulatorja, posuli cestišče z vpojnim sredstvom in razsvetljevali mesto nesreče.

Zaradi prometne nesreče je bil promet na Korenovi cesti nekaj časa oviran oz. urejen izmenično enosmerno, policisti pa so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Izsilil in poškodoval dva pešca

Iz domala enakih razlogov, pa je do prometne nesreče prišlo tudi včeraj zvečer, nekaj po 18. uri na Novem trgu, kjer je voznik osebnega vozila, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, pri zavijanju levo, odvzel prednost dvema pešcema, ki sta pravilo prečkala vozišče.

Pešca sta bila v nesreči lažje poškodovana, policisti pa so vozniku izdali plačilni nalog.