Naslovnica / NOVICE / Izšla je druga številka glasila Šmarčan

Izšla je druga številka glasila Šmarčan

V dneh pred skorajšnjim praznovanjem 25. obletnice samostojne Slovenije so v Šmarci izdali 2. številko krajevnega glasila Šmarčan.

smarcan2Prebivalci KS Šmarca so glasilo povečini že dobili na svoje domove, glede na to, da so v glasilu ponovno zbrali kar precej zanimive vsebine, pa utegne biti branje glasila v elektronski obliki zanimivo še za koga, ki glasila ni prejel na dom.

V vsebini  2. številke Šmarčana si je moč prebrati prispevek o kovaštvu Stara fužina, ki se od nedavnega ponaša z novim certifikatom Srca Slovenije, prispevek posvečen 25. obletnici samostojne Slovenije, o dogodkih, ki so v zadnjem času zaznamovali utrip Šmarce, delu tamkajšnjega gasilskega društva. V tokratni številki je predstavljenih tudi kar nekaj znanih Šmarčanov, nanizani so utrinki iz zgodovine Šmarce, za katere se gre zahvaliti predvsem fotografu Petru Nagliču in njegovemu vnuku Matjažu Šporarju, ki je bogato zapuščino svojega dedka ohranil in dal na voljo tudi širši javnosti.

Skratka, uredniškemu odboru Šmarčana in KS Šmarca je uspelo pripraviti in izdati novo zanimivo številko, ki si jo lahko tudi sami ogledate in preberete na povezavi: http://smarcan.si/novice/glasilo-smarcan-izsla-je-druga-stevilka