Naslovnica / NOVICE / Izvrstni dosežki kamniških mažoretk

Izvrstni dosežki kamniških mažoretk

Društvo kamniških mažoretk Veronika deluje skoraj 30 let. Vsako leto sodelujejo pri različnih kulturnih projektih našega mesta in okoliških krajev in tako popestrijo marsikateri dogodek ali prireditev, uspešno pa nastopajo tudi na različnih tekmovanjih.

V preteklih 2 letih, ki ju je zaznamovala globalna pandemija, pa dekleta niso počivala, pač pa pridno in vestno trenirala posamezno, ko pa so rezmere to dopuščale, pa tudi v skupini. Trud in predanost dejavnosti se odražata v rezultatih na tekmovanjih, ki so se jih dekleta udeležila v zadnjem času, saj so prvič v zgodovini društva stopila na stopničke. In ne samo to, posegla so celo po najvišjem mestu in si prislužila zlato medaljo.

Na mednarodem tekmovanju imenovanem »ADA CUP 2022«, ki je potekalo, 12.3.2022, v Podčetrtku, je Neža Soldo, v izredno močni konkurenci kategorije solo junior palica, dosegla 4. mesto; Monika Cerar in Pika Šala pa sta se prvič v zgodovini društva povzpeli na zmagovalni oder in si v kategoriji par pom pom senior priplesali 3. mesto.

V nedelljo, 8.5.2022 je v Pesnici pri Mariboru potekalo 21. odprto državno prvenstvo mažoret Slovenija (MTZS in NBTA). Neža Soldo je s svojo neverjetno predstavo zasenčila prav vso konkurenco in si priplesala 1. mesto v kategoriji solo junior palica. Par junior palica, kjer sta tekmovali Neža Soldo in Živa Trobevšek, pa je dosegel odlično 4. mesto.

Za dekleta pa lahko ponovno navijate že ta konec tedna, saj bo v soboto, 21. 5., in nedeljo, 23. 5. 2022, v Brežicah ptekalo državno prvenstvo Mažoretne zveze Slovenije.

Do konca šolskega leta pa se bodo mažorete udeležile tudi mednarodnega tekmovanja v Samoboru v sosednji Hrvaški.

Vsem tekmovalkam in trenerkam čestitamo za dosedanje uspehe in stiskamo pesti za nove podvige.

Katja Krošelj