Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2019: Jadranje za jutri ne beži, le prihaja in odhaja (7. dan)

Jadranje za jutri 2019: Jadranje za jutri ne beži, le prihaja in odhaja (7. dan)

Jadranje za jutri ne beži, le prihaja in odhaja.
Razprtih jader kot zaljubljena oseba, kot metafora kot knjiga,
kot pesem, ki jo je potrebno prebrati vedno znova in znova,
z molkom, z melodijo, s tišino, z vznesenostjo…

V marini Veruda pri Puli se je zaključil letošnji jubilejni, deseti izobraževalno terapevtski projekt Jadranje za jutri, jadranje otrok s posebnimi potrebami. Krasno sončno jutro je bilo tokrat namenjeno slovesu, ne dvigu jader. Po zajtrku je sledilo izkrcanje in neizbežno slovo. Jadrnice so zapustili srečni otroci in zadovoljni spremljevalci ter posadka. Udeleženci so zapustili marino in se odpeljali po svojih poteh, nekateri naravnost domov, drugi še na ogled Pule. Po ureditvi zadnjih formalnosti je kmalu po deseti uri marino zapustila tudi posadka.

Kaj dodati na koncu? Iz tedna, ki ga je v veliki meri krojilo vreme, smo potegnili največ kar se je potegniti dalo. Osrečili smo 55 otrok, posebnih otrok, ki se jim nikoli ne da pomagati dovolj. Za svoje angažiranje smo dobili naboljše plačilo, ki si ga lahko želiš – polno vrečo otroške sreče.

Seveda brez sponzorjev In donatorjev ne bi bilo niti letošnjega, že desetega izobraževalno-terapevtskega projekta Jadranje za jutri.

Med glavnimi podporniki Jadranja za jutri 2019 sta slovenski ROTARY District in IYFR International. Kot donator je letošnji projekt JZJ, z zbranimi sredstvi svoje dobrodelne akcije, izdatno podprl kamniški odbojkarski klub Calcit Volley.

Sponzorja jadrnic sta ponovno gostišče Pri Planinskem orlu in Inotherm, ostali sponzorji pa Team Trade d.o.o., Intercom, Komag, Difa in Adriatic Slovenica.

Najlepša hvala vsem, v imenu vseh udeležencev.

Ob letu osorej, seveda.

Jadranje za jutri ŠD SAPPA