Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2019: Jutro brez dežnih kapelj… (5. dan)

Jadranje za jutri 2019: Jutro brez dežnih kapelj… (5. dan)

Peti dan letošnjega projekta se je začel brez dežnih kapelj, pa tudi napoved je bila precej obetavna. Po zajtrku in učni uri je bilo zato zelo hitro vse nared za izplutje. Malo po deseti uri so se jadrnice že podale na pot proti otočju Brioni. Veter je bil pravi in jadrali smo vso pot do Brionov.

Po privezu v marini otoka Veliki Brion je bilo najprej na vrsti kosilo, ob dveh pa so se udeleženci s turističnim vlakcem odpeljali na ogled otoka. Ustavili smo se v Safari parku, na koncu poti pa smo si ogledali še muzej.

Med povratkom na jadrnice sta otroke pričakala Kapitan Kljuka s svojim Kokijem in bog morja Pozejdon. Vsi udeleženci, ki so jadrali prvič so opravili t.i. mornarsko prisego ter prejeli Potrdilo o usposobljenosti za mornarja.

Kmalu je prišel čas za vkrcanje in odpluli smo v smeri Crvenega otoka v bližini Rovinja. Bolj ko smo se bližali otoku, manj je bilo oblakov. Privezali smo se na boje v čudovitem zalivu. Sonce je poskrbelo, da je bil zaliv zelo hitro poln čolnov, supov in plavalcev.

Večerji je sledil čudovit sončni zahod, ki se ga ne bo dalo pozabiti. Spanja na bojah pa tudi ne…

Brane Vrankar, ŠD SAPPA