Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2022: Delfini in palačinke (7. dan)

Jadranje za jutri 2022: Delfini in palačinke (7. dan)

Zbudili smo se v še eno krasno jutro. Po zajtrku so otroci najprej narisali zahvalne razglednice. Razglednice pošljemo vsem sponzorjem, donatorjem in ostalim podpornikom vsakokratnega projekta. Nato so zapisali svoje najbolj skrite želje, ki smo jih zbrali v steklenico želja.

 

Sledilo je skupinsko fotografiranje udeležencev po jadrnicah.

 

Okrog desetih nas je obiskal kapitan Kljuka, ki je pozdravil mlade mornarje in jim podelil potrdila o uspešno opravljenem preizkusu znanja v pomorskih in piratskih veščinah.

Ko je bilo to za nami nismo izgubljali časa, jadrice so druga za drugo odplule iz marine in nadaljevale pot v smeri Rta Kamenjak. Med plovbo nas je prijetno presenetila družina delfinov in nam še dodatno polepšala dan.

Zasidrali smo se v zalivu Portić, kjer smo nato preživeli večji del dneva. Večino časa so seveda napolnile morske radosti; plavanje, supanje in vožnja s čolni. Pogumna Nika pa si je zaželela še malo drugačno obliko adrenalina, dvig na jambor, na višino dobrih 10 m.

Med vsem tem veseljem se je našel čas tudi za kosilo. Ob petih pa smo bili že na poti v matično marino, kamor smo se vrnili ob pol sedmih. Med povratkom smo v bližini svetilnika Porer v morje vrgli steklenico želja, v upanju, da se nam vse zapisane želje izponijo.

Tuširanju, potepanju po marini in druženju po barkah je sledil Palačinka Pary v organizaciji Sappe, ki jo je dodatno popestril Aljaž na harmoniki. V okviru programa zaključnega večera je bil izžreban darilni bon za plovbo po Ljubljanici, ki ga je donirala Bober Marine – Plovba. Največ sreče pri žrebu je imela predstavnica Zavoda za gluhe in naglušne iz Ljubljane.

Večer se je nadaljeval s pesmijo po barkah in končal v morski postelji.

Brane Vrankar, ŠD SAPPA