Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2022: Takooo velike ribe (3. dan)

Jadranje za jutri 2022: Takooo velike ribe (3. dan)

Za nami je tretji dan letošnjega Jadranja za jutri. Tudi v mestu Cres nas je zbudilo sonce. Po zajtrku in izpolnjevanju delovnega zvezka je sledilo druženje in potep po mestu. Okrog enajstih pa so jadrnice že plule v smeri otoka Unije. Po slabih dveh urah plovbe smo skupinsko sidrali v čudovitem zalivu Ustrine.

Otroci so komaj čakali, da ponovijo vodni živ žav prejšnjega dne. Največja atrakcija je bilo ponovno supanje in to skupinsko.

Precej uspeha so imeli mladi ribiči tudi pri ribolovu, osem konkretnih rib je končalo na suhem, zvečer pa v ponvi. Vmes smo si privoščili kosilo po jadrnicah in počitek. Počitek je bil seveda kratek, ker je bilo ob tako čudovitem vremenu škoda časa za poležavanje.

Pozno popoldan smo zapustili zaliv in odpluli naprej proti otoku Unije. Ugoden veter nam je napel jadra in pravi občutek jadranja je navdušil prav vse. Okrog sedmih smo bili že privezani na novem pomolu naselja Unije na istoimenskem otoku.

Po ogledu naselja je bil na programu sladki večer – tradicionalna peka palačink v organizaciji društva. Bila je že trda tema, ko je na pomolu še vedno dišalo po palačinkah, ki pa jih seveda ni bilo več. So pa otroci nadaljevali večer z druženjem, igrami, glasbo in zasluženim počitkom.

Brane Vrankar, ŠD SAPPA