Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2022: V morju so zaplavale tudi lepe želje… (4. dan)

Jadranje za jutri 2022: V morju so zaplavale tudi lepe želje… (4. dan)

Zadnje morsko jutro udeležencev 1. dela letošnjega Jadranja za jutri je zaznamoval obisk Kapitana Kljuke, ki je pozdravil je vse udeležence, mladim mornarjem pa v dokaz mornarske prisege izročil potrdila o uspešno opravljenem preizkusu znanja v pomorskih in piratskih veščinah.

Kapitan Kljuka se je poslovil, mi pa smo naredili še nekaj skupinskih fotografij ter napolnili steklenico želja z najbolj skritimi željami.

 

Okrog desetih smo izpluli in se odpeljali v smeri matične marine. Kmalu smo zapeljali v krog in na sredino odvrgli svoje ustekleničene želje, v upanju, da se nam izpolnijo.

Pihal je pravi veter in jadrnice so ena za drugo dvignile jadra. Kar konkretni valovi so nas spremljali vso pot do zaliva Portić na Rtu Kamenjak, kjer smo spustili sidra.

 

Sonce je vabilo, morje tudi, zato ni bilo nobenih ovir za veslanje, supanje in kopanje. Vmes smo si vzeli čas za pripravo kosila. Ob petih pa so bile vse jadrnice ponovno privezane v matični marini.

Po izkrcanju je sledil le še ‘umetniški’ zaključek letošnjega 1. dela. Risba z motivom Kamnika, ki jo je doniral slikar Štefan Jež je ostala v Kamniku. Največ sreče pri žrebu je imela spremljevalka/profesorica Ines iz OŠ 27. julij.

Ampak vsega lepega je enkrat konec in prišel je čas slovesa. Udeleženci so se poslovili polni čudovitih vtisov, člani društva pa smo strnili vtise na skupni večerji.

Brane Vrankar, ŠD SAPPA