Naslovnica / NOVICE / Jadranje za jutri 2023

Jadranje za jutri 2023

Člani Športnega društva SAPPA iz Kamnika, bomo ob pomoči sponzorjev in donatorjev letos že dvanajstič organizirali in izvedli lasten izobraževalno-terapevtski projekt JADRANJE ZA JUTRI, ki je namenjen otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju oz. otrokom s posebnimi potrebami.
Projekt bo potekal v dveh delih:
  1. del od sobote, 20.05.2023 do torka, 23.05.2023
  2. del od srede, 24.05.2023 do sobote, 27.05.2023

Svojo udeležbo na projektu Jadranje za jutri 2023 so potrdile naslednje vzgojno-izobraževalne ustanove:

  • OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka
  • OŠ Preska, POŠ Topol, Medvode
  • Zavod za gluhe in naglušne, Ljubljana
  • Center IRIS- center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Ljubljana

 

V projekt so vključene 3 jadrnice. Na projektu bo prisotnih 22 otrok oz. mladostnikov, 8 spremljevalce in 10 članov posadke, skupaj 40 udeležencev. Za namen izobraževanja otrok v času projekta, smo vsebinsko pripravili Izobraževalno gradivo k projektu, ki ga prejmejo vsi udeleženci projekta ter ga na vsakodnevni izobraževalni uri izpolnjujejo ob pomoči svojih pedagogov/spremljevalcev.

Jadra se približno do 5 ur dnevno po vnaprej začrtani poti in v skladu z vremenskimi razmerami. Pod mentorstvom krmarja/skipperja se vsi udeleženci jadranja preizkusijo v vseh pomožnih nalogah pri obvladovanju jadrnice. Ves čas jadranja vsi aktivno sodelujejo, in sicer tako, da se enakovredno izmenjujejo pri vseh opravilih – od krmarjenja, obvladovanja jader do eventualne priprave obroka.

“Jadranje z vrstniki je za otroke s posebnimi potrebami nepozabno doživetje, s strokovnim in timskim pedagoškim delom pa se v tem času doseže takšna socialna dinamika skupine, za kakršno bi v običajnih razmerah življenja in dela v šoli potrebovali več mesecev,” so med drugim povedali pedagogi in dodali, da otroke spomin na to doživetje spremlja vse življenje.

Jadranje bo že desetič potekalo v marini Veruda pri Puli. Program bomo dnevno prilagajali glede na vremenske pogoje.

Vsakodnevno dogajanje na projektu bo mogoče ažurno spremljati na portalu Kamnik.info.

Brane Vrankar, ŠD SAPPA

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve