Naslovnica / NOVICE / Jadranje za otroke s posebnimi potrebami – Jadranje za jutri 2015

Jadranje za otroke s posebnimi potrebami – Jadranje za jutri 2015

Športno društvo SAPPA iz Kamnika tudi v tem letu namerava izvesti svoj izobraževalno-terapevtski projekt Jadranje za jutri, ki je namenjen otrokom z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Letos že šestič. Projekt bo potekal v času od 27. do 30. maja v marini Veruda pri Puli.

V letošnji 4-dnevni projekt bo vključeno 6 jadrnic. Na vsaki jadrnici bo 6 osnovnošolskih otrok oziroma mladostnikov, dva pedagoga – spremljevalca ter dva oziroma trije člani posadke. Vse čas projektu bo z udeleženci tudi novinarka ga. Jasna Tepina.

jadranje_za_jutri2

Svojo udeležbo na letošnjem projektu so potrdile naslednje vzgojno-izobraževalne ustanove za otroke oz. mladostnike s posebnimi potrebami:

– Vzgojni zavod Kranj, Kranj
– Zavod za slepe in slabovidne Ljubljana, Ljubljana
– OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka
– OŠ Preska, Medvode, POŠ Topol
– OŠ Roje, Domžale
– OŠ 27. Julij, Kamnik
– Medobčinsko društvo Sožitje, Mengeš

Jadra se približno do 5 ur dnevno po vnaprej začrtani poti in v skladu z vremenskimi razmerami. Pod mentorstvom krmarja/skipperja se vsi udeleženci jadranja preizkusijo v vseh pomožnih nalogah pri obvladovanju jadrnice. Ves čas jadranja vsi aktivno sodelujejo, in sicer tako, da se enakovredno izmenjujejo pri vseh opravilih – od krmarjenja, obvladovanja jader do eventualne priprave obroka.

Celoten projekt se financira delno s prispevki udeležencev, delno z donacijami in sponzorskimi sredstvi. Vsi člani društva, tako kot na vseh dosedanjih projektih, opravljajo vsa organizacijska in izvedbena pomorska dela povsem volontersko oz. prostovoljno po svoji želji in brez plačila. Ob podpori sponzorjev in donatorjev se bodo v društvu po svojih najboljših močeh trudili polepšati dneve otrokom, ki jih velika večina niti ne opazi in ki se jim nikoli ne da pomagati dovolj.

Športno društvo SAPPA