Naslovnica / ŠPORT / Jan Emberšič je uspešno nastopil v Talinu

Jan Emberšič je uspešno nastopil v Talinu

Včeraj se je  v Talinu (Estonija) zaključilo 26. evropsko prvenstvo za starejše mladince in mladinke v atletiki, ki se ga je, kot član slovenske reprezentance, uspešno udeležil tudi mladi kamniški metalec kladiva Jan Emberšič.

Že prvi dan prvenstva so Jana, sicer člana AK Domžale, čakale kvalifikacije za finale in v svoji skupini je, z rezultatom 69,38 m, dosegel 6. mesto. Nato je sledilo mučno čakanje, če bo njegov rezultat zadoščal za finale, kamor se uvrsti le dvanajst najboljših tekmovalcev v kvalifikacijah. Izmed 28 tekmovalcev je nato zasedel željeno 12. mesto in finale.

Za finale si je zadal nov cilj, osmo mesto po treh serijah, ki mu omogočajo še dodatne tri mete. Najdaljši met mu je uspel v drugi seriji, ko je kladivo poletelo 69,37 m, s čemer si je Jan zagotovil 8. mesto. Nato je v peti seriji z izrednim pospeškom hotel iztržiti še več, a je naredil prestop in ponovno je kladivo poletelo blizu 70 m. Na koncu je ostal na 8. mestu in bil z rezultatom zadovoljen.

Lep dosežek, saj se je Jan povečini meril z leto starejšimi ter rezultatsko boljšimi oz. močnejšimi mladinci, med katerimi pa je, za razliko od Jana, marsikdo izbral napačno taktiko oziroma je podlegel pritisku velikih tekem.

Sedaj Jana čakajo priprave na Svetovno prvenstvo, ki bo od 17. avgusta naprej potekalo v Keniji, seveda v primeru, če bodo epidemiološke razmere stabilne.