Naslovnica / ŠPORT / Jan Emberšič je z zmago in dosežkom izpolnil normo za evropsko in svetovno prvenstvo

Jan Emberšič je z zmago in dosežkom izpolnil normo za evropsko in svetovno prvenstvo

Kamniški atlet Jan Emberšič (AK Domžale) je v metu 6 kg kladiva, z rezultatom 69,43 m, zmagal na zimskem prvenstvu Slovenije, izpolnil normi za evropsko in svetovno prvenstvo, obenem pa zasedel tudi zavidljivo 5. mesto na lestvici najboljših starejših mladinskih metalcev kladiva na svetu.

V soboto 13.03.2021 je v Domžalah potekalo zimsko prvenstvo Slovenije v metih za starejše mladinke in mladince, na katerem je mladi kamniški atlet Jan Emberšič, ki tekmuje za Atletski klub Domžale, 6 kilogramsko kladivo zalučal 69,43 metra daleč ter zmagal.

Sam rezultat pa ne pove dosti, če ga ne primerjamo z ostalimi metalci in normami za nastope na velikih tekmovanjih. Jan je namreč s svojo daljavo izpolnil kar dne normi, in sicer za nastop na Evropskem prvenstvu za starejše mladinke in mladince, ki bo, od 15.do 18. julija 2021, potekalo v estonskem Tallinu, kot tudi za nastop na Svetovnem prvenstvu za starejše mladinke in mladince, ki bo, od 17. do 22. avgusta 2021, potekalo v Nairobiju (Kenija).

Jan Emberšič se je s svojim rezultatom uvrstil trenutno zavidljivo 5. mesto na lestvici najboljših starejših mladinskih metalcev kladiva na svetu.