Naslovnica / Črna kronika / Javljalnik ogljikovega monoksida je v Županjih njivah preprečil tragedijo

Javljalnik ogljikovega monoksida je v Županjih njivah preprečil tragedijo

 Gasilci so tudi včeraj zabeležili dve intervenciji, saj so morali že zgodaj zjutraj najprej posredovati v Županjih njivah, zgodaj popoldne pa še v Podgorju.

Uhajanje ogljikovega monoksida v Županjih njivah

Včeraj navsezgodaj zjutraj, ob 3.44, so bili gasilci obveščeni, da je v eni izmed stanovanjskih hiš v naselju Županje njive prišlo so sproščanja ogljikovega monoksida, zaradi česar se je vključil tudi hišni javljalnik, ki je s svojim piskanjem bržkone preprečil celo najhujše.
Na kraju je posredovala dežurna reševalna ekipa NMP Domžale, katere zdravnik je gasilcem sporočil, da bi bilo potrebno prostor preventivno pregledati, saj oseba kaže znake zastrupitve z ogljikovim monoksidom.
Gasilci PGD Kamnik so na kraju izvedli meritve ogljikovega monoksida in prezračili prostore, detektor pa je ob pokazal manjše vrednosti nevarnega plina, ki je domnevno izhajal iz kamina.

Gašenje smeti v Podgorju

Včeraj zgodaj popoldne, ob 13.15, pa so morali gasilci PGD Kamnik posredovati še v Podgorju, kjer so pogasili kup nepremišljeno zažganih smeti, med katerimi so bili tudi nevarni odpadki.