Naslovnica / Napovedi in obvestila / Javni poziv: Iščemo izvajalce aktivnosti za brezposelne oziroma osebe z nizko delovno aktivnostjo

Javni poziv: Iščemo izvajalce aktivnosti za brezposelne oziroma osebe z nizko delovno aktivnostjo

Projekt Večgeneracijski center Ljubljana v Kamniku – IŠČE IZVAJALCE AKTIVNOSTI ZA BREZPOSELNE OZIROMA OSEBE Z NIZKO DELOVNO AKTIVNOSTJO
V Mladinskem Centru Kotlovnica in na drugih kamniških lokacijah že vrsto let teče projekt Večgeneracijskega centra Ljubljana (VGC), v okviru katerega se odvijajo raznovrstne delavnice namenjene različnim ciljnim skupinam udeležencev. V letu 2021 bi glede na COVID izkušnje iz leta 2020 koordinatorji projekta želeli dodatno okrepiti širino sklopa aktivnosti, ki se pod okriljem VGC projekta v Kamniški občini izvajajo za ciljno skupino brezposelnih oziroma oseb z nizko delovno aktivnostjo.

Večgeneracijski projekt VGC že od leta 2017 predstavlja organizacijsko okolje, v okviru katerega se mlajši in starejši občani in občanke občine Kamnik lahko vključijo v raznovrstne brezplačne delavnice in aktivnosti namenjene razvoju spretnosti, kompetenc, ustvarjalnosti, podpore, širitve socialne mreže ter drugovrstnih procesov osebnega zorenja in dviga kvalitete življenja.

Aktualni VGC projekt se bo nadaljeval tudi še v letu 2021 in s septembrom prihodnjega leta zaključil.

V MC Kotlovnica se nadejamo nadaljevanja kvalitetnega sodelovanja z aktualnimi izvajalci aktivnosti tudi še v zadnjem projektnem letu, hkrati pa prepoznavamo, da bi bilo glede na aktualne razmere dobro, da naš krog izvajalcev tudi še nekoliko razširimo, še posebej na področju izvajanja vsebin namenjenih osebam z nizko delovno aktivnostjo, oziroma izvajanja raznovrstnih vsebin prek spleta.

Vse, ki posedujete kompetence in izkušnje izvajanja aktivnosti/delavnic z brezposelnimi, kot tudi vse, ki ste morda vešči v izvajanju raznovrstnih vsebin za druge ranljive skupine udeležencev s pomočjo uporabe spletnih platform, lepo vabimo, da z nami stopite v stik prek elektronske pošte info@kotlovnica.si ter da skupaj ugotovimo, ali bi morda v letu 2021 lahko oblikovali sodelovanje pod okriljem VGC projekta.

CILJI VGC PROJEKTA:

 • spodbujanje socialnega vključevanja,
 • dostopnost do kakovostnih in raznovrstnih vsebin,
 • opolnomočenje z znanji in veščinami za samostojno in kvalitetno življenje,
 • dvig kakovosti življenja,
 • informiranje in svetovanje,
 • medsebojno druženje in srečevanje,
 • medgeneracijsko in medkulturno povezovanje.

CILJNE SKUPINE VGC PROJEKTA:

 • družine/osebe z nizko delovno intenzivnostjo,
 • osebe, zlasti otroci in mladi, ki tvegajo socialno izključenost,
 • starejši, zlasti tisti iz socialno ogroženih okolij,
 • družine, v katerih so bile zaznane slabe starševske kompetence,
 • otroci in mladi s posebnimi potrebami,
 • migrantski in begunski posamezniki in družine, zlasti otroci in mladi iz the družin.

V prijetnem pričakovanju novih spletnih kot tudi osebnih srečanj v letu 2021 – najsibo v vlogah potencialnih izvajalcev ali udeležencev delavnic in aktivnosti – vas v imenu vseh vključenih v obsežno organizacijsko VGC shemo, tako s strani ministrstva, občine, nosilca projekta Javnega Zavoda Cene Štuparja in seveda MC Kotlovnice z vsemi aktualnimi VGC izvajalci, lepo pozdravljamo in želimo prijeten pričetek novega leta!

Ekipa MC Kotlovnice

Javni razpis za izbor operacij financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru projekta Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

9. Prednostna os: Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine.

9.1 Prednostna naložba: Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti.

9.1.3 Specifični cilj: Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

Projekt podpirajo tudi Mestna občina Ljubljana, občina Kamnik, občina Vrhnika, občina Grosuplje in občina Ivančna Gorica.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve