Naslovnica / Napovedi in obvestila / Javni razpis za oddajo Budnarjeve muzejske hiše…

Javni razpis za oddajo Budnarjeve muzejske hiše…

Občina Kamnik je objavila Javni razpis za oddajo Budnarjeve muzejske hiše v upravljanje in sofinanciranje izvajanja kulturnega programa z namenom ohranjanja kulturne dediščine.

Predmet javnega razpisa je oddaja Budnarjeve muzejske hiše v upravljanje in sofinanciranje izvajanja kulturnega programa z namenom ohranitve kulturne dediščine, za obdobje 1 leta.

Izvajalec mora v Budnarjevi muzejski hiši izvajati, organizirati in koordinirati javni kulturni program, ki bo pomagal ohranjati slovensko arhitekturno in etnološko dediščino na način muzeja – domačije, kar bo objektu preko oživljanja običajev, kulinarike in umetnosti dalo pečat tradicionalnega podeželskega načina življenja.

Namen in cilj upravljanja z objektom je zgoraj omenjeno podeželsko tradicijo posredovati obiskovalcu na čim bolj avtentičen način. Izvajanje tematsko zasnovanih delavnic, ogledov, predavanj, kulturnih in drugih aktivnosti, mora pripevati k razvoju kulturnega turizma v Občini Kamnik.

Budnarjeva muzejska hiša se bo izbranemu izvajalcu oddala v upravljanje brezplačno, pri čemer izvajalec, skladno z veljavno zakonodajo, prevzema obveznosti rednega vzdrževanja objekta in okolice – pripadajočega zemljišča, kritja obratovalnih stroškov in drugih stroškov, za katere tako določa pogodba.

Rok za predložitev prijave na razpis je do 12. 6. 2020.

Celotno besedilo razpisa, prijavni obrazec in vzorec pogodbe si lahko prenesete s klikom na spodnje povezave.

Povezave

X