Naslovnica / KULTURA / Javni razpis za subvencioniranje zaposlitev mladih do 29. leta na področju kulture

Javni razpis za subvencioniranje zaposlitev mladih do 29. leta na področju kulture

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je v petek, 20. oktobra 2017, objavil drugi del razpisa, ki se navezuje na subvencioniranje zaposlitve mladih na področju kulture. Prijavijo se lahko brezposelni mladi do 29. leta starosti, ki se ne usposabljajo ali izobražujejo iz javnih sredstev in jih zanima delo na področju kulture. Rok za prijave je 15. november 2017.

V okviru izbora operacij “Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD”  je objavljen Javni razpis za subvencioniranje zaposlitev mladih do 29. leta na področju kulture, program sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 odstotkov), preostali del sredstev pa je zagotovljen iz slovenskega proračuna.

Kdo se lahko prijavi?

Delodajalci, ki bi s pomočjo subvencije v višini 5.000 evrov želeli zaposliti brezposelne mlade osebe do 29. leta starosti za delo v kulturi oziroma na kulturnem področju delovanja.

Na kratko o razpisu

  • brezposelni mladi do 29. leta, najmanj 1 mesec na zavodu,
  • delodajalec objavi razpis (razvezni pogoj), nanj se prijavi kandidat, ga izbere in se z njim prijavi na naš razpis,
  • odločba o (ne)izbiri,
  • pogodba o zaposlitvi delodajalec in kandidat,
  • pogodba o subvenciji na podlagi Pogodbe o zaposlitvi,
  • zahtevki za izplačilo (takoj + 3 mesece). 

Kaj je novega v letošnjem razpisu?

Možna je tudi zaposlitev brezposelne osebe do 29. leta tudi pri pravnih osebah zasebnega prava, ki delujejo na področju nevladnega sektorja (civilna družba) na podlagi zakonov, ki urejajo delovanje društev, ustanov ali (zasebnih) zavodov in nimajo zaposlene nobene osebe ter so vpisani pri registrskem organu najmanj 5 let. Na ta način skušamo pomagati tudi ljubiteljskim kulturnim društvom, kar je bil tudi eden izmed ciljev celotnega projekta.

Postopek prijave

Kandidati se prijavijo na Javni razpis z OBRAZCEM Prijava (JSKD_ESS_subv_2017_Obr2.doc), ki je objavljen na spletni strani Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, in sicer tukaj. Rok za oddajo prijave z izbranim kandidatom je sreda, 15. november 2017.

Več informacij o razpisu in razpisni dokumentacije je dostopnih na povezavi: http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017b/razpis_subvencije_2017.htm.

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti