Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Javno pismo tatici moje bunde

Javno pismo tatici moje bunde

Kamnik – na videz prijazno, lepo mestece. Ampak žal ni vedno tako kot je videti na prvi pogled. Tako da, Kamnik – mestece, kjer v vrtcu nekdo ukrade bundo.

Da prav ste prebrali. V vrtcu. Kraju kjer je vedno vladalo zaupanje, spoštovanje in odgovoren odnos do človeka in narave. Sprašujem se, kakšen človek (če ti tako sploh lahko rečem) moraš biti ti, ki morda to bereš. Da pustiš nekoga sredi zime brez bunde, ob tem pa ne veš kje živim in kako bom prišla do doma po mrazu. Očitno tako hudemu mrazu, da tebi tvoja bunda ni bila dovolj.

Ampak to žal ni vse. Ti si v bundi odnesla tudi ključe mojega avtomobila in stanovanja. S tem, ko ključev nisi odvrgla v bližino vrtca, jih dala nekomu, da jih odnese na bližnjo policijsko postajo, si mi pa pošteno stopila na žulj. S tem dejanjem si pa presegla vse meje tega sveta in poskrbela, teh bližajočih praznikov ne boš preživela mirno. Glede na dejanje predvidevam, da vesti tako ali tako nimaš in ta te ne bo preganjala.

Te bom pa namesto vesti jaz. Jaz Danijela, lastnica bunde in ključev. Obljubim ti, da bom napela vse moči, uporabila vse veze (ki jih ni malo) in detektivske sposobnosti, da te najdem! Ampak takrat bo prepozno, ker boš doživela javni linč (pa me malo brigajo vsi zakoni glede GDRP-ja), potem boš pa še kazensko odgovarjala za tatvino in tudi odplačala vse stroške, ki so nastali in še bodo nastali zaradi tega tvojega nečloveškega dejanja. Veš mi ni jih malo.

Imaš pa še drugo možnost. Vedno sem bila človek, s katerim se je dalo sklepati kompromise. In tudi tokrat sem lahko, čeprav priznam, da mi javni linč tatice tokrat bolj diši. Lahko preprosto vrneš vse kar ni tvoje in na miren način končava to zgodbo. Brez težav lahko ustvariš lažen elektronski naslov (če se ne želiš razkriti, obljubim da ne bom šla preverjati lokacije IP-ja), mi na mojega (danzela@gmail.com) napišeš lokacijo in čas, ker me bodo stvari čakale.

Prosim, odloži jih nekje, kjer ne bo možnosti, da zopet dobijo ˇnogeˇ. Ali pa jih preprosto vrni na mesto kjer si jih dobila. Če ti pa ta dogovor ne diši, ti pa predlagam, da si že sedaj poiščeš dobrega odvetnika, ki te bo lahko branil pred mojo tožbo, ko te razkrijem. Moj že pridno piše ovadbo prosti tebi. Saj smo ti bližje kot si misliš. Se kmalu vidimo!

D.K.