Naslovnica / Črna kronika / Je kak domnevno ukraden predmet morda vaš?

Je kak domnevno ukraden predmet morda vaš?

Policisti Policijske uprave Ljubljana so posredovali seznam predmetov, ki najverjetneje izvirajo iz kaznivih dejan oz. vlomov v stanovanjske hiše in stanovanja na območju Ljubljane, Kamnika, Domžal Medvod oz. okolice Ljubljane.

Bežigrajski policisti so 21. 12. 2016 intervenirali zaradi prijave nasilja v družini, pri čemer je osumljeni grozil z orožjem. Osumljenca so policisti prijeli in privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. V postopku je bilo ugotovljeno, da je bilo orožje, s katerim je grozil odtujeno pri vlomu v stanovanjsko hišo na območju Ljubljane. Policisti so v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri kateri so zasegli še več predmetov za katere obstaja verjetnost, da so bili pridobljeni s kaznivim dejanje oz. da izvirajo iz kaznivih dejanj vlomov v stanovanjske hiše in stanovanja z območja Ljubljane in okolice (Medvode, Kamnik, Domžale).

Večina predmetov, ki so bili zaseženi pri hišni preiskavi so bili vrnjeni oškodovancem. Pri tem pa policisti PP Ljubljana Bežigrad niso uspeli ugotoviti lastnikov naslednjih predmetov (na sliki), zato naprošamo za objavo v medijih. V kolikor oškodovanci prepoznajo svoje predmete, naj pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Bežigrad na številko 01/589-60-00.

1. črna škatlica z napisom Aurum v kateri so srebrni uhani s kamenčki (zvezdice)
2. prstan iz bele kovine Pianegonda
3. škatlica Sten time v kateri so uhani s kamenčki – okrogli
4. modra škatlica z napisom Aurum v kateri sta dva manšetna gumba iz bele kovine
5. črn etui z digitalnim fotoaparatom oranžne barve znamke Praktica SN-a7a030536
6. škatla z naboji z napisom 25 cartridges .32 Auto pistol GECO
7. eutui rjavo bež barve s sončnimi očali Maxmara