Naslovnica / KULTURA / Jubilejni koncert ob 20-letnici delovanja Mešanega pevskega zbora DU Kamnik

Jubilejni koncert ob 20-letnici delovanja Mešanega pevskega zbora DU Kamnik

V soboto 4. junija 2016 so pevke in pevci Mešanega pevskega zbora DU Kamnik v počastitev 20-letnice delovanja v polni dvorani  Doma kulture Kamnik pripravili uspel jubilejni koncert.

Pevec in pevke je na začetku pozdravil Marjan Šarec, župan občine  Kamnik, se jim  s priložnostnim darilom zahvalil za njihovo sodelovanje v kulturnem življenju  občine in jim zaželel še obilo uspehov pri njihovem delu.

koncert pzdu 7

Pod vodstvom zborovodkinje Karle Urh, ki zbor vodi vseh dvajset let, so v prvem delu koncerta zapeli Škrjanček poje, Doneči zvon, Rožici, Predica, Mati piše pismo belo in Tri planike.

koncert pzdu 1

Kot gostje so nato nastopili Tuhinjski fantje, moški zbor iz Tuhinjske doline z ljudskimi pesmimi Tam, kjer se čuje pesem, Popotnik pridem, Imel je oče pet sinov in V dolinci prijetni.

koncert pzdu 4

V programu je sodelovala tudi članica DU Kamnik recitatorka Erna Pahor s recitacijo o mladostnih spominih starejše žene.

koncert pzdu 3

koncert pzdu 2Pevci DU Kamnik s svojo zborovodkinjo dajejo velik poudarek medgeneracijskemu pevskemu sodelovanju  z mladimi pevci OŠ Stranje, ki jih prav  tako vodi Karla Urh, zato je tudi Mladinski pevski zbor OŠ Stranje na koncertu zapel Zvonček, Večerno pesem, Mušje koline in Zgodbo o prijateljstvu ob klavirski spremljavi Martine Golob Bohte.

Zgodovino zbora in njegovo 20-letno delovanje je na kratko predstavil predsednik DU Kamnik in predsednik zbora Vinko Polak in se zahvalil občini Kamnik in pevcem za njihovo delovanje v zboru, še posebej pa se je zahvalil pevki zbora Mariji Zagoričnik, ki je pred 20 leti dala pobudo za ustanovitev zbora v DU Kamnik.

Posebno zahvalo in priznanje pa je namenil zborovodkinji Karli Urh in ji v spomin in zahvalo izročil sliko Kamnika, delo Bogdana Potnika, katerega žena prav tako poje v zboru.

koncert pzdu 5

V drugem delu so pevke in pevci jubilanti zapeli še  Uspavanko, Ljubca moja, Pozdravi, Ne prižigaj luči, Temna noč se je storila in na koncu še ob sodelovanju publike še znano  Avsenikovo Slovenijo.

Tone Ftičar, ki je z vezno besedo povezoval program, je nato v imenu Javnega sklada  RS za delovanje kulturnih dejavnosti pevcem z več kot 5 oziroma 15 letnim stažem podelil Gallusova spominska priznanja.

Lahko rečemo, da so nam v soboto pevke in pevci kamniških upokojencev skupaj z mladimi stranjskimi pevci in Tuhinjskimi fanti pripravili res lep pevski večer…

Iskrene čestitke našim pevcem ob jubileju z željo, da še dolgo pod vodstvom neumorne Karle  nadaljujejo svojo uspešno pevsko pot!

Besedilo in fotografije: Franc Svetelj