Naslovnica / ŠPORT / Judo klub Komenda na največjih mednarodnih pripravah v Evropi

Judo klub Komenda na največjih mednarodnih pripravah v Evropi

Člani in članice Judo kluba Komenda so se, med 17. in 22. avgustom 2017, pridružili 500 judoistom iz celega sveta, ki so trenirali na mednarodnih judo pripravah v Crikvenici.

Judoiste, ki so prišli iz osemnajstih različnih držav, vse od Kanade, ZDA, Francije, balkanskih držav in Rusije, je vodil glavni trener beloruskih korenin, Ruslan Yankovskyy, same priprave pa so ene izmed največjih v Evropi, saj nikjer drugje ne gostijo toliko različnih reprezentanc naenkrat.

Judo klub Komenda je na priprave odpeljal tekmovalce iz sekcij U10, U12, U14, U16 in U21. Borilni prostori so bili postavljeni pod velikim šotorom, le nekaj korakov stran od morja. Po kvalitetnih in napornih treningih na svežem zraku smo se lahko osvežili v morju. Že zjutraj smo dan začeli z jutranjim tekom in razteznimi vajami.

 

Dvakrat dnevno smo imeli judo trening, katerega so vodili trenerji tujih držav. Borili smo se z judoisti iz celega sveta in z njimi navezali stike. Ne glede na vrsto treningov je še vedno ostalo dovolj časa za plavanje v morju, večerne sprehode v mesto, nogometne turnirje proti domačinom in drugim klubom, druženje in zabavo na vodnih igralih.

Priprave bi se morale zaključiti s tekmovanjem, na katerega smo se dobro pripravili, a je bilo zaradi močne burje žal odpovedano. Vsekakor bodo judoisti v novo sezono zakorakali v polni pripravljenosti in z željo po novih zmagah.

Katarina Kumer