Naslovnica / ŠPORT / Judo klub Komenda s polno paro v novo sezono

Judo klub Komenda s polno paro v novo sezono

V soboto, 13.1.2019 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili letošnjega prvega uradnega judo tekmovanja v Lendavi s kategorijama U12 in U14, ki sta šteli točke za slovenski judo pokal. Trener Boštjan Veinhandl se je skupaj s svojimi petimi varovanci veselil skupno 9. uvrstitve izmed 46 slovenskih in tujih klubov in 300 tekmovalci. 

1. mesto je letos prvič kot starejša v svoji kategoriji, med mlajšimi deklicami U12 osvojila zagnana judoistka Haya Veinhandl Obaid, ki se je s tremi zmaganimi borbami in brez poraza uvrstila visoko na prvo mesto. V kategoriji U12 je 7. mesto osvojil Karim Veinhandl, ki je imel najtežje delo. To je bil njegov prvi nastop v kategoriji mlajših dečkov U12, kjer se je boril z leto ali dve starejšimi nasprotniki, v njegovi težinski kategoriji pa jih je nastopilo več kot 20.

Z dvema dobljenima borbama se je prebil naprej v repasaž, kjer je po 6 minutah borbe za zlato točko (podaljška), premoč priznal izkušenemu hrvaškemu nasprotniku in končal na 7. mestu. Nik Cankar je tokrat žal končal brez uvrstitve, čeprav ima talent in lahko z dobrimi treningi še zelo napreduje.

V kategoriji starejših dečkov U14 je 1. mesto osvojil Luka Lukšič, ki je na dobri poti, da postane državni prvak. Do kolajne je malo zmanjkalo Marku Jelnikarju, zmagal z odličnimi borbami dva nasprotnika v tretji borbi pa se je dobro boril in celo vodil borbo, in jo na koncu pred vstopom v finale zaradi utrujenosti na koncu izgubil in se uvrstil na odlično 5. mesto.

Katarina Kumer

X